A magyar it-ipar exportja 2,1 százalékkal csökkent

Októberben az ipari termelés 2,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás két százalékkal nőtt októberben. Az ipari export volumene négy százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A feldolgozóipari exportértékesítés több mint felét adó két alág közül a 38 százalékot képviselő járműgyártás kivitele 1,5 százalékkal mérséklődött. A másik meghatározó alág, a feldolgozóipari export 15 százalékát kitevő számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásának külpiaci eladásai 2,1 százalékkal csökkentek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Krisztin Tibor: a számítógépek egyre nagyobb szerepet kapnak a matematikában

csü dec 15 , 2016
A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora, az akadémikus Krisztin Tibor kapta a Bolyai János Matematikai Társulat legrangosabb díját, a Szele Tibor-emlékérmet. A díjjal, melyet csütörtökön adtak át, a professzornak a fiatalok tudományos munkába bevezetése terén nyújtott teljesítményét is elismerte a társaság. Az SZTE Alkalmazott és Numerikus Matematika Tanszék professzora, akit tucatnyi […]