Samsung – MakerBot paktum: az első körből kimarad Magyarország

makerbotA Samsung Electronics bejelentette, hogy összefog az otthoni 3D nyomtatási iparág egyik globális piacvezetőjével, a MakerBottal. Céljuk, hogy 3D nyomtatókkal szereljék fel az európai osztálytermeket, inspirálva ezzel a jövő termékfejlesztőit. A Samsung digitális készségek fejlesztésére irányuló programjának részeként a két vállalat 3D nyomtatókkal látja el az iskolákat, a középiskolákat és a múzeumokat, így különböző életkorú gyerekek kapnak lehetőséget a programozásra és az alkotásra. A tervek szerint az akciót a Samsung 1300 intelligens osztálytermére és 65 digitális akadémiájára épülve első körben Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és Svédországban indítják el már az idén.

A partnerség célja, hogy a terméktervező és programozó tantárgyak tanulása során rögtön lehetőség legyen 3D nyomtatásra, így a tanulók a teljes tervezési ciklust kipróbálhatják, ezáltal fejleszthetik ötleteiket és újdonságokat alkothatnak. A MakerBot lehetővé teszi, hogy a tanárok és a tanulók hozzáférjenek a megoldások és szolgáltatások mindegyikéhez, így már a tanulás során találkozhatnak a valós munkafolyamat során felmerülő problémákkal. A Samsung nemcsak a technológiát biztosítja, hanem oktatási anyagot is kínál, és segítséget nyújt abban, hogy a tanulók és a tanárok is elsajátíthassanak olyan digitális készségeket, mint például a programozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Újabb kódolatlan hetek a MinDig TV-n

pén szept 9 , 2016
Közel egy hónapig kódolatlanul nézhető a Prime műsora minden MinDig TV néző számára, a 17. programhelyen. 2016. szeptember 5. és október 3. között 750 ezer háztartásban országos sorozat- és mozipremiereket, valamint régi klasszikusokat egyaránt láthatnak a nézők a TV2 Média Csoport Kft. és az Antenna Hungária Zrt. megállapodásának köszönhetően. A […]

Friss, ropogós