Miskolcon kutat az InterTicket

ticketKutatás-fejlesztési központot nyitott 301 millió forintos beruházással Miskolcon az InterTicket Kft. A számítógépes jegyértékesítési rendszert üzemeltető és fejlesztő cég a projekt megvalósításához az Új Széchenyi Terv pályázatán 210,7 millió forint támogatást nyert el – közölte Liptovszky György, a társaság stratégiai igazgatója az MTI-vel. Tájékoztatása szerint az InterTicket miskolci telephelyén globális jegyterjesztési megoldás kifejlesztésén dolgozik, amely egyedülállóan átfogó rendszerben valósítja meg a jelenleg ismert csúcstechnológiákat és a tradicionális jegyterjesztési elemeket ötvöző megoldásokat. Állítólag a számítógépes kutatást segíti a központban létrehozott nagyobb teljesítményű szerverpark is. A számítógépes jegyterjesztési alkalmazás továbbfejlesztésén változó létszámban 5-12 munkatárs dolgozik – közölte.

A magyarországi kulturális intézmények döntő többsége az InterTicket jegyértékesítési rendszerét alkalmazza, s már ma is több mint 12 ország jelentős kulturális intézményei parnerei a cégnek. Az 1991 óta működő cég jelenleg 34 dolgozót foglalkoztat. A stabilan nyereséges vállalkozás bevételeit folyamatosan fejlesztésre fordítják, 2013-ban néhány millió forintos adózás utáni nyereséget terveznek. Idén a terveik szerint tíz százalékkal nő majd az árbevétel. A nyilvános cégadatok szerint kft. árbevétele 3,37 milliárd forintra nőtt 2012-ben az egy évvel korábbi 3,10 milliárdról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Bemutatta a Lenovo az új S-sorozatú okostelefonjait

ked febr 25 , 2014
A Lenovo a Mobile World Congress kiállításon bejelentette S-sorozatának következő generációs okostelefonjait. Az új S860, S850 és S660 okostelefonok négymagos MTK processzorral és hosszú, egynapos akkumulátor üzemidővel rendelkeznek. A társaság saját jellemzése szerint az S860 az egész nap során nagy termelékenységet igénylő mobil felhasználókat látja el egy kiemelkedő teljesítményű eszközzel, […]

És még ez is...