Emberéletekkel játszanak a vírustagadók

vírusEmberéletekkel játszanak a vírustagadók, akiknek a veszélyt lekicsinylő véleménye a közösségi médiában és internetes portálokon terjed – mondta Szűts Zoltán médiakutató. Véleménye szerint a vírustagadó bejegyezések egyetlen ellenszere, hogy saját magunkat és a környezetünket is kritikus gondolkodásra neveljük. Hangsúlyozta: a jól csomagolt tévhitek nagyon könnyen terjednek a közösségi médiában, ezért is kell tudatosan olvasni a híreket. A közösségi média 15 éve megjelent, de a magyarországi iskolákban csak mostanában kezdtek információkezelést tanítani – jegyezte meg. A hírek esetén árulkodó lehet a forrás, de minden esetben kell az állítások mögötti tartalmak hitelességét is vizsgálni – hívta fel a figyelmet.

One comment to “Emberéletekkel játszanak a vírustagadók”
  1. Az Operatív Törzs és leányvállalatai folyamatos és rendszerszintű titkolódzása sem kutya, igaz nem kapcsolható okozati elven emberhalálhoz, csak visszamenőlegesen.
    De abból is lehetne tanulni. Nekik viszont fontosabb, hogy senki se jöjjön rá mit zagyváltak korábban, mi volt hatástalan, mi ami működik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.