A METU ősztől másoddiplomás információbiztonsági menedzser képzést indít

A kiberbűnözés terjedésével egyre növekszik az igény a jól képzett információbiztonsági szakemberekre. Három éven belül várhatóan 3,5 millió betöltetlen állás lesz a szektorban világszerte, az európai cégek háromnegyede szerint nem megfelelő a kiberbiztonsági csapata. A hazai versenyszférában és a közigazgatásban is jelentkező kritikus szakemberhiányra válaszul, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) idén ősztől másoddiplomás információbiztonsági menedzser képzést indít. A három féléves, másoddiplomás információbiztonsági menedzser szak a versenyszférában és a közigazgatásban jelentkező komplex információbiztonsági feladatok megoldására, szervezésére és irányítására, rendszerszemléletű kezelésére készíti fel a résztvevőket.

„Az információbiztonsági szakértők iránt hatalmas és egyre növekvő igény mutatkozik Magyarországon és világszerte. Az európai általános adatvédelmi rendelet (GDPR), valamint az állami és önkormányzati szervek információs rendszerinek védelméről szóló törvény életbe lépése tovább fokozzák a szervezetek igényét az információbiztonság kiépítésére. Ezen törvények maradéktalan betartását is nagyban hátráltatja, hogy nincs a területen megfelelő számú szakember” – hangsúlyozta Horváth Zsolt, a METU információbiztonsági képzésének vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A csehek sokkal többet vásárolnak online, mint mi magyarok

hét szept 3 , 2018
2018 első félévében az online kiskereskedelmi forgalom megközelítette a 180 milliárd forintot, ami csaknem 25 milliárd forinttal, ami éppen 17 százalékal több, mint 2017 hasonló időszakában. A magyar online vásárlói bázis növekedési korlátai miatt, azonban már egyre nehezebb pusztán új vásárlói csoportokra alapozva bővülni. Az e-kereskedők ezért nagyobb és érezhetőbb […]
e-kereskedelem, kosár, kiskereskedelem