Deutsch: a cél a teljes magyar oktatási rendszer átalakítása

A digitalizáció már nem a jövő, hanem a jelen, és nemcsak technológiai változást jelent, hanem széleskörű társadalmi átalakulást is – mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program miniszterelnöki biztosa a Digitális jövő – oktatás című konferencián.

A tanácskozást a Kódvetők Digitális Oktatási Műhely, a Digitális Jövő Települési Hálózat és Budaörs önkormányzata szervezte. Deutsch a Digitális Oktatási Stratégiáról elmondta, hogy azt széleskörű szakmai egyetértés övezi, és elsődleges célja a teljes magyar oktatási rendszer átalakítása úgy, hogy minden diák a digitalizáció nyertesévé válhasson, és ne alakulhassanak ki ismét elválasztó különbségek. A cél, hogy ne csak a jobb feltételekkel rendelkező diákok férhessenek hozzá a technológia adta lehetőségekhez, hanem minden magyar gyermek egyenlő eséllyel jusson hozzá – mondta a miniszterelnöki biztos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Szünetelni fog az e-matrica és az e-útdíj értékesítése vasárnap hajnalban

szo máj 13 , 2017
Hálózati karbantartás miatt vasárnap hajnali 1 és 3 óra között szünetel az úthasználati jogosultságok értékesítése – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint a karbantartás időtartama alatt az ismert csatornák egyikén sem lesz lehetőség e-matricák és HU-GO viszonylati jegyek váltására, utóbbi esetében az egyenlegfeltöltés […]
autópálya-matrica

Friss, ropogós