Öt tipp, amivel rengeteget spórolhatsz

moneyAz Intel szakértői szerint a legjobb út a spóroláshoz, ha elköltünk egy rakás pénzt és új, nagyon energiatakarékos számítógépet vásárolunk. Nyilván ez is egy megoldás a pénzszűkét nem ismerők számára (szegények), szerencsére az Intel szakemberei a csóróbbakra is gondoltak, és összegyűjtöttek öt, tényleg hasznos tanácsot. (Na jó, az ötből csak három szól nekik, az első és az ötödik ismét vásárlásra buzdít. Hiába, erre a srófra jár az agyuk. A -szerk- megj.)

1. Ha idősebb asztali számítógépet használ, és szeretne megtakarítást elérni, akkor fontolja meg, hogy egy új, energiatakarékos modellre cseréli le, például egy 2 az 1-ben átalakítható eszközre, Ultrabookra, laptopra vagy all-in-one-ra. Ezzel 11 000 – 44 000 forintos megtakarítás érhető el egy évben.
2. Ne pazarolja az energiát, és ne hagyja a számítógépet a szükségesnél hosszabb ideig bekapcsolva, például éjszakára.
3. Olyan vállalatok számára, ahol az alkalmazottak nem szoktak hozzá a számítógépük éjszakára történő kikapcsolásához, komoly értéket képviselhetnek az olyan energiatakarékos technológiák, mint az Intel vPro. A távvezérlés akkor is lehetővé teszi a karbantartást és a frissítéseket, ha a számítógép ki van kapcsolva.
4. A feladatok legtöbbjénél az integrált grafikus kártya megfelelő teljesítményt nyújt, és biztosítja a grafikus alkalmazások gördülékeny használatát. A különálló grafikus kártya ezzel szemben az idősebb számítógépek azon részegységei közé tartozik, amelyek jelentős mértékben növelik az áramfogyasztást.
5. Ha szereti az asztali számítógépeket, és a jövőben is használni szeretné őket, akkor ismerkedjen meg az all-in-one számítógépekkel, amelyek az áramfogyasztás szempontjából jobban kímélik a pénztárcáját.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.