A Twitter Erdogant-támogató fiókhálózatot törölt, Ankara tagad

A török elnöki hivatal valótlannak nevezte a Twitter állítását, amely szerint a nemrég letiltott számos hamis törökországi felhasználói fiókot, amelyek Recep Tayyip Erdogan török elnök támogatására hoztak létre és amelyeket “egy központból” irányítottak. A török hivatal történelmi botránynak nevezte, hogy egy olyan cég, amelynek a központja az Egyesült Államokban található, az általa hozott döntést egy olyan jelentéssel próbálja legitimálni, amelyet olyan emberek csoportja készített, akik ideológiai nézeteiket tudományos megállapításként igyekeznek értékesíteni.

A Twitter azt közölte, hogy a szóban forgó 7340 török illetőségű fiókot Erdogan, valamint az általa vezetett kormánypárt, az iszlamista-konzervatív Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) számára kedvező narratívák erősítésére használták. A Twitter az AKP ifjúsági szárnyával hozta kapcsolatba a hálózatot. A Twitter, amelynek a működését az ankarai vezetés a korábbi években néhány alkalommal ideiglenesen blokkoltatta, a kínai és az orosz államhoz köthető fiókokat is letiltott a napokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyarország digitális fejlettsége: még mindig az utolsó harmadban

vas jún 14 , 2020
Az Európai Bizottság friss felmérése szerint Magyarország a szélessávú hozzáférés tekintetében teljesít a legjobban. A legalább 100 Mbit/másodperc sebességű internet-hozzáférés, illetve az 5G-felkészültség tekintetében is a legjobban teljesítő tagállamok között szerepel. Viszont lemaradásban van a digitális közszolgáltatások és a vállalkozások digitalizáltsága területén, noha a digitális közszolgáltatásokra vonatkozó összes magyar mutató […]