Megnyílt az első robotszemélyzettel működő hotel

Henn-na-HotelDinoszauruszkülsejű recepciós, futószalag mellől szabadult ruhatáros és játékbabaszerű ügyintéző várja a vendégeket a világ első robotszemélyzettel működő hoteljében, amely a napokban nyitotta meg kapuit a Japán délnyugati részén található Nagaszaki prefektúra Szaszebo településén. Szavada Hideo egy élménypark részeként működteti a Henn-na Hotelt, amelynek robotszemélyzete – mint fogalmazott – nem üzleti fogás, hanem a technológia hasznosítására, a hatékonyságnövelésre és a munkabérek megtakarítására irányuló erőfeszítés.

A szállodába belépve angolul beszélő dinoszauruszrobot és japánul csevegő női humanoid robot fogadja a recepción a vendégeket, akiknek egy érintőképernyő is segít a bejelentkezésben. A csomagokat automata teherkocsi viszi fel a szobákba, amelyek a hagyományos elektromos kulcsok helyett arcfelismerő technológiára épülve nyílnak. Szavada szerint ennek az az oka, hogy a robotok nem túl jók az elveszett kulcsok megkeresésében, és mint hozzátette, az ágyazás is a gyenge pontjaik közé tartozik. Egy éjszaka a hotelben 9000 jennél kezdődik, ami alacsony összegnek számít Japánban, ahol egy színvonalasabb szállodában kétszer-háromszor ennyibe kerül egy szoba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Schneider és a Cisco, két jóbarát

hét júl 27 , 2015
A Schneider Electric bejelentette, hogy a Ciscóval bővíti partnerei körét. Az együttműködés azzal a céllal jött létre, hogy a francia vállalat a legkorszerűbb hálózatkezelési és vezérlőrendszer-technológiákat biztosítsa ügyfeleinek, mert a Cisco technológiái lehetővé teszik, hogy még több céghez jussanak el a Schneider Electric ipari automatizálási megoldásai. Egyébként a Schneider Electric […]
kézfogás

Friss, ropogós