Ezt is megértük: javul a Java biztonsága

AcsGyorgyA Cisco 2015. évi biztonsági jelentése szerint az -biztonsági vezetők 75 százaléka úgy gondolja, hogy védelmi megoldásai nagyon, vagy rendkívül hatékonyak, ugyanakkor a válaszadók által képviselt cégek kevesebb, mint ötven százalékánál használnak szabványos megoldásokat, és ezek legfrissebb kiadásait a biztonsági problémák megelőzésére. Az elemzők szerint a kiberbiztonsággal kapcsolatos kérdéseket tovább bonyolítják a támadók geopolitikai motivációi, és az adatkezelés és titkosítás területén alkalmazott, sokszor egymásnak ellentmondó helyi szabályzók.

„Régebben a DoS támadások és az ip-cím lopások okoztak fejfájást az informatikai biztonsággal foglalkozó szakértőknek, ma az adatlopástól és a kritikus szolgáltatások meghibásodásától tartunk. A támadók egyre nagyobb tudással rendelkeznek és kíméletlenül kihasználják a vállalatok gyengeségeit, miközben tevékenységüket igyekeznek elrejteni a kíváncsi tekintetek elől” – mondta Ács György, a Cisco regionális hálózatbiztonsági szakértője.

A jelentésből kiderült az is, hogy böngészőket érő támadásoknál az Oracle Java hibáinak kihasználása nagymértékben csökkent (34 százalék), miután a program javuló biztonsági megoldásai miatt nehezebb kihasználni sebezhetőségeit. A Microsoft Silverlight elleni támadások jelentős mértékben – 228 százalékkal – növekedtek, azonban ezek száma még így is viszonylag alacsony. Az Adobe Flash (három százalék csökkenés) és a PDF (7 százalék növekedés) elleni támadások száma nem mutat jelentős változást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Canon amerikai szabadalomból nagyon erős

ked febr 24 , 2015
A Canon 2014-ben ismét az USA-ban legtöbb szabadalmat bejegyző japán vállalat lett, derült ki az IFI CLAIMS szabadalmi hivatal 2015. januári előzetes eredménylistája alapján. Kutatási és fejlesztési tevékenysége részeként a Canon számos országban és területen igyekszik minél több szabadalmat bejegyezni. A társaság közleménye szerint a vállalat célja a technológiai lehetőségek […]

Friss, ropogós