Önvezet vagy…: A Teslának gyártana chipeket a Samsung

félvezető, chipA Samsung lehet a Tesla egyik partnere a teljesen önvezető autók járműelektronikai rendszereihez szükséges chipek beszállítójaként.

A Samsung és a Tesla vezérigazgatónak májusi találkozója eredményeképpen az elektromos autókat gyártó amerikai vállalat a jelek szerint szorosabbra fűzi az együttműködését a világ legnagyobb memóriachip-gyártójával, a dél-koreai Samsung Electronics Co. konszernnel. Az együttműködés eredményeképpen iparági információk szerint a Samsung fogja szállítani a Tesla számára a közúti járművek teljes mértékben autonóm közlekedését lehetővé tévő FSD (Full Self-Driving) 5.0 generációs járműelektronikai hardver négy nanométeres technológiával készülő chipjeit.

Az 5.0 generációs önvezető járműelektronikával ellátott autók tömeggyártását három-négy éven belül kezdené meg a Tesla. A Tesla még tavaly a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) vállalatot választotta az 5.0 generációs járműelektronikai chipek gyártásához. A legfrissebb iparági értesülések alapján a Tesla vagy megosztja a chipek gyártását a két cég között, vagy teljesen átáll a Samsungra beszállítóként. A Samsung és a Tesla vezéreinek a Samsung egyik Szilícium-völgyi kutatóközpontjában tartott találkozóján a Samsung vezérigazgatója ugyanis a jelek szerint „nehezen visszautasítható” ajánlatot tett a Teslának. A Samsung szállítja az FSD chipek korábbi változatait a Teslának, például a Model 3, Model 5, Model X és Model Y modellekhez.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Videojáték-piac: egyre kevesebben egyre drágábban játszik

sze júl 19 , 2023
ShareTweetPinShareA videojátékkal játszók többsége ingyenes megoldásokat választ, a videojáték piac idén mégis elérheti a százmilliárd forintot a várakozások szerint. A Reacty Digital kutatása szerint a 18-65 éves felnőtt magyar lakosság 59 százaléka szokott videojátékozni, ami körülbelül 3,5 millió embert jelent. Többségük egyáltalán nem költ erre a hobbijára, de a kisebb […]
Google Stadia

És még ez is...