Több mint két év csökkenés után nőttek az okostelefon-eladások

okostelefonAz okostelefonok globális eladása öt százalékkal nőtt októberben az előző év azonos időszakához képest, elsősorban a Közel-Keleten és Afrikában tapasztalható élénkülő keresletnek és a Huawei erős kínai értékesítésének a hatására. A Counterpoint Research piackutató cég elemzése szerint ezt megelőzően az eladások 27 hónapon át csökkentek.

Az idei harmadik negyedévben a dél-koreai Samsung húsz százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a globális okostelefon-piacon. Az Apple Inc. a második helyen állt 16 százalékkal, ami azonban gyengébb a második negyedévi 17 százaléknál. A következő három helyen kínai cégek állnak. A harmadik helyen az OPPO és a Xiaomi, egyaránt 14 százalékkal, az előbbi a második negyedévben tíz százalék, az utóbbi tizenkét százaléknyi piaci részesedéssel rendelkezett. Az ötödik a vivo, piaci részesedése a második negyedévi nyolc százalékról hét százalékra csökkent a harmadik negyedévben. Minden más okostelefon-gyártó együttes piaci részesedése 29 százalék volt a harmadik negyedévben, kisebb a második negyedévi 33 százaléknál.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem az a kérdés áldozattá válsz-e, hanem az, hogy mikor

szo nov 25 , 2023
ShareTweetPinShareA magyarok bő ötöde vált már online csalás áldozatává, ráadásul a kiberbűncselekmények elkövetői egyre kreatívabb eszközökkel csalják tőrbe áldozataikat, megtévesztve ezzel még a rutinos internethasználókat is. A Médiaunió Alapítvány a közleményében azt írta, egyre többen aggódnak, hogy szeretteik is áldozatul eshetnek az internetes és banki csalásoknak. Hozzátették: különösen azok vannak […]
Szinai Ádám, a KiberPajzs kampány kommunikációs szakértője

És még ez is...