Járműelektronikai fejlesztőknek is van már szövetsége

jarmuelektronika-5gJárműelektronikai fejlesztési szövetséget alakítottak az autógyárak és mobilhálózati gyártók, az ötödik generációs mobil távközlési szabvány optimális alkalmazásának kifejlesztésére. Az 5G Automotive Association tagja az Audi, a BMW és a Daimler autógyárak mellett az Ericsson és Huawei mobil távközlési hálózati berendezés gyártó vállalatok, valamint az Intel és Qualcomm félvezető áramkör gyártó vállalatok.

Az ötödik generációs (5G) mobil technológia a 4G/LTE szabványnál tízszer gyorsabb adatátviteli sebességet képes biztosítani. A járműelektronikai digitalizációhoz és az autonóm módon közlekedő járművek kifejlesztéséhez ezért az autóipar számára különös jelentőséggel bír az ötödik generációs hálózati technológia elterjesztése. Alexander Dobrindt német szövetségi közlekedési és digitális infrastruktúra miniszter ígérete szerint Németország a világon elsőként teljes lefedettséggel ötödik generációs mobil távközlési infrastruktúrát hoz létre 2025-ig — közölte a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Facebook nem tartotta be, amit igért

vas okt 2 , 2016
Németországban közigazgatási végzéssel eltiltották a Facebook közösségi portált üzemeltető társaságot a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás felhasználói adatainak rögzítésétől és tárolásától. A Hamburg tartományi adatvédelmi biztos hivatalának közleménye szerint a Facebook nem tartotta be a WhatsApp felvásárlásakor – 2014-ben — tett azon ígéretet, hogy a két szolgáltatás felhasználóinak adatait elkülönítve kezelik. A […]
Facebook