Európai felhőprojektben vesz részt az E-GROUP

felhőAz Európai Unió legújabb, DOME elnevezésű projektjében Magyarországot az E-GROUP ICT SOFTWARE Zrt., a hazai adat, mesterséges intelligencia és adatvédelmi informatika területén vezető innovációs vállalat képviseli.

A DOME, a Digital Europe Programme felhívásának részeként, a felhőalapú szolgáltatások egységes európai elérését kívánja előmozdítani. A konzorcium célja, hogy a digitális szolgáltatások igénybevételének lehetősége egységessé váljon, a szolgálatók számára a teljes piac elérése megvalósuljon, a felhőszolgáltatások európai lokális piacait egyetlen, központi „piactéren” tegye elérhetővé a felek számára. A partnerségben ipari, kutatóintézeti és akadémiai szervezetek vesznek részt. Az E-GROUP meghatározó szerepet vállal a DOME fizetési alrendszereinek kidolgozásában és a bizalmi azonosítási környezet megtervezésében, nemzetközi kutatási tapasztalataira építve, hatékonyan működik együtt a 14 ország kiemelkedő konzorciumi partnereivel. Az E-GROUP iparágspecifikus, adattudományi, adatvédelmi és szoftvermérnöki szakértelmére épít, szoftvertechnológiai megoldásokat fejleszt, innovatív kutatásokban vesz részt. A létrejövő mélytechnológiai megoldásokat, ipari projekteken keresztül hasznosítja.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Webb-űrteleszkóp csillagok születéséről küldött felvételeket

hét júl 17 , 2023
A Webb-űrtávcső több tucat születőben lévő csillagról készített felvételét tette közzé az amerikai űrkutatási hivatal (NASA). A fotókon a Földtől mintegy 390 fényévre lévő Rho Opiuchi csillagközi felhőben mintegy ötven csillag születése látható, amelyek többsége a Naphoz hasonló. „Mindenki készüljön a megdöbbenésre!” – írta a képek bemutatása előtt Bill Nelson, […]
Rho Ophiuchi

És még ez is...