Online csalásra szakosodott bűnszervezet újabb tagját fogták el

AnyDeskA magukat rendőrnek kiadó, online csalásra szakosodott bűnszervezet újabb tagját fogták el.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) korábban arról számolt be, hogy a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozóival közösen június 30-án elfogták azokat a csalókat, akiknek a társai magukat rendőrnek kiadva követtek el csalást. A bűnözők a sértettet rávették, hogy telepítse telefonjára az Anydesk nevű programot, amihez még segítséget is nyújtottak és elkérték az sms-ben kapott kódokat. Ezzel könnyen hozzáférhettek a bankszámlához, amiről átutalásokat indítottak és megpróbálták a számlán lévő teljes összeget leemelni.

A rendőrség tájékoztatása szerint most azt a férfit fogták el, akinek a korábban elfogott két elkövető a csalással megszerzett pénzt átadta. A 45 éves férfit a nyomozók augusztus 1-jén hajnalban Miskolcon fogták el. Az ingatlanjában tartott kutatás során a bűncselekmény elkövetéséhez használt mobiltelefont, készpénzt és banki dokumentumokat foglaltak le a nyomozók. Az NVSZ kibervédelmi tisztjei megkezdték a lefoglalt adathordozókon tárolt adatok mentését és elemzését. A férfit a vármegyei rendőrök őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki és indítványozták letartóztatását.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat kiberfelderítési egysége a továbbiakban is szorosan együttműködik a Veszprém megyei nyomozókkal az online csalásra szakosodott bűnszervezet további tagjainak beazonosításában, annak felszámolásáért.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csomagautomaták kerülnek a MÁV-VOLÁN-csoport állomásaira

vas aug 13 , 2023
A GLS Hungary és a MÁV-VOLÁN-csoport együttműködésének köszönhetően 37 forgalmas helyszínre – vasút-, Volánbusz- és HÉV-állomásokra – telepítenek GLS Automatákat. A kényelmes csomagkézbesítési igények kiszolgálása érdekében írt ki az elmúlt év végén országos szintű, csomagautomaták telepítésére és üzemeltetésére vonatkozó pályázatot a MÁV-VOLÁN-csoport. A pályázat év elején eredményesen lezárult, a legelőnyösebb […]
GLS csomagpont

És még ez is...