Egy hónap alatt elkészült az álfigyelő mobil alkalmazás, az árfigyelőre még várni kell…

Hamis Árfigyelő alkalmazás Az online Árfigyelőre megtévesztésig hasonlító mobilapplikációval próbálják félrevezetni internetes csalók a fogyasztókat.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezúton is felhívja a figyelmet, hogy senki ne töltse le az ingyenes alkalmazást, akik pedig letöltötték, haladéktalanul töröljék azt a mobilkészülékeikről. A GVH megtette a szükséges polgári- és büntetőjogi lépéseket a kalózalkalmazás terjesztői ellen, kezdeményezte az illegális mobilapplikáció eltávolítását a Google és az Apple alkalmazás-áruházaiból, valamint hivatalból eljárást indított a fogyasztók megtévesztése miatt. Az Árfigyelő hivatalos mobilapplikációjának kifejlesztése folyamatban van.

a július elsejei indulás óta az online árfigyelő rendszer egyedi látogatóinak száma már megközelíti az egymilliót. Az oldal iránti érdeklődés árnyoldala, hogy csalók is megpróbálják kihasználni az árfigyelő sikerét. Több alkalmazás-áruházban – így a Google és az Apple felületein is – megjelent egy az Árfigyelőre megtévesztésig hasonlító ingyenesen letölthető mobilapplikáció.

A nemzeti versenyhatóság felhívja a figyelmet, hogy ez a kalózapplikáció az online Árfigyelő rendszer illetéktelen, engedély nélküli felhasználása. A GVH nem adott engedélyt az illegális alkalmazás létrehozójának az Árfigyelő rendszer adatainak felhasználására és egyes arculati elemeinek használatára. Ezért a GVH megtette a szükséges polgári- és büntetőjogi lépéseket a kalózalkalmazás készítői ellen, kezdeményezte az illegális mobilapplikáció eltávolítását a Google és az Apple alkalmazás-áruházaiból, valamint hivatalból eljárást indított a fogyasztók megtévesztése miatt.

Mindezek alapján a hatóság arra szólítja fel az alkalmazás létrehozóit, hogy hagyjanak fel a fogyasztók megtévesztésével, önként szüntessék meg a jogsértést, távolítsák el a kalózalkalmazást az online felületekről! A GVH a fogyasztókat arra figyelmezteti, hogy ne töltsék le a kalózalkalmazást, illetve akik ezt megtették a saját érdekükben haladéktalanul töröljék azt a készülékeikről. Az illegális mobilapplikáció egyrészt félrevezető, nem valós árinformációkat közöl, illetve a letöltése és használata komoly biztonság kockázatokat rejthet.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem találják a Rimaszombatnál felrobbant meteorit darabjait

vas aug 6 , 2023
ShareTweetPinShareSikertelen volt az első meteoritkereső akció a Szlovákiai málnapataki vízduzzasztónál, a Poltári járásban. A tudósok számításai szerint a múlt héten a környéken csapódtak be egy meteorit darabjai – közölte Juraj Tóth csillagász, a Komenský Egyetem Matematikai, Fizikai és Informatikai Karának munkatársa. A szakértők diákokkal és a besztercebányai, valamint a garamszentkereszti csillagvizsgáló […]
vas meteorit

És még ez is...