Okos autóskamerát mutatott be a Mio

A Mio új autóskamerát mutatott be. A MiVue 733 WIFI fedélzeti kamera még gyenge fényviszonyok között is kristálytiszta felvételt készít – így nem gond, ha hirtelen beborul. 130° széles látómezővel és F2.0 rekesznyílással dolgozik, a felvétel 1080 pixel felbontású Full HD 30 fps mellett, így a legapróbb részleteket is rögzíti. A könnyedén elforgatható tartókonzollal még bővíthető is a látómező. A kamera az autó indítása pillanatában kezdi meg a felvételt, és folyamatosan rögzíti a hely és a sebesség GPS-adatait – ezzel fontos bizonyítékot szolgáltat, ha balesetre kerülne sor. A piacon lévő egyéb fedélzeti kameráktól eltérően a MiVue 733 WIFI-ben a GPS-modult az eszközben helyezték el. Ha „helyzet van”, és az integrált 3 tengelyes G-szenzor hirtelen mozgásváltozást észlel, a kamera az ütközést megelőző és az azt követő másodperceket egy védett, azaz nem felülírható fáljban tárolja el.

A MiVue 733 WIFI gépjárművezetés-támogató rendszerrel is fel van felszerelve. A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer akkor értesít, ha szándékunk ellenére kitérnénk a sávunkból. A ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer különösen áldásos, ha megnő a féktávolság: jelez ugyanis, ha túlságosan közel kerülünk az előttünk lévő autóhoz. Ha túl régóta vezetünk egyhuzamban, a MiVue 733 WIFI szól, hogy eljött az ideje egy megérdemelt pihenőnek. Az út során készült felvételek wifin keresztül egyszerűen átmásolhatók a MiVue Pro okostelefonos alkalmazással. A Mio MiVue 733 WIFI kamera parkolási üzemmódban az álló járműre is vigyáz: ha épp parkolás közben koccan neki egy másik autó a miénknek, a mozgásérzékelő elindítja a felvételt még akkor is, ha a volán mögött nem ül senki. A kamera ára bruttó 41 990 forint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új végpontvédelmi megoldások a Cisco-tól

ked máj 8 , 2018
A Cisco új végpontvédelmi megoldást mutatott be. A végponti védelmet szolgáló felhőalapú Cisco Advanced Malware Protection (AMP) for Endpoints legfontosabb új funkciói: • Fejlett észlelési és védelmi funkciók a fenyegetések megállítására, beleértve a zsarolóvírusokat és a kriptobányász programokat – A Cisco megoldása akkor is védelmet nyújt a felhasználóknak, ha azok […]
vírus

És még ez is...