Hamis autódiagnosztikai eszközöket és szoftvereket foglalt le a NAV

autodiagnosztikaHamis autódiagnosztikai eszközöket, kulcstartókat, emblémákat és illegális szoftvereket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy Vas vármegyei férfi lakásán – közölte a hivatal.

Azt írták, hogy a pénzügyőröknek egy internetes hirdetés vált gyanússá. A világhálón üzletelő férfit ezután keresték meg a lakásán, ahol autódiagnosztikai eszközöket és különféle márkajelzésű kulcstartókat találtak, amelyekről kiderült, hogy hamisak. „A laptopokat és DVD-lemezeket a Járműipari Forgalmazók Szellemi tulajdon-védelmi Szakmai Egyesület  munkatársainak szakértői vették szemügyre. A hozzáértők egyöntetű véleménye szerint az eszközök hamis szoftvereket tartalmaznak” – írták.

A férfi a hamis szoftverek jogosulatlan használatával, a hamis eszközökkel és árukkal több mint 9 millió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak, ezért a pénzügyőrök az illegális termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt eljárást indítottak. Hangsúlyozták, hogy a hamisított autódiagnosztikai eszközök használata – ellenőrizetlen pontosságuk, esetleges értéktorzításuk miatt – a járműveknél téves beállításokhoz vezethet, így alkalmazásuk közvetve a közlekedésbiztonságra is fokozott kockázatot jelent.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Fejfájósabb évtizedek jöhetnek

szo máj 27 , 2023
Egyre több vizsgálat támasztja alá, hogy a klímaváltozás és a légszennyezés hatására súlyosbodhatnak a különböző neurológiai betegségben, demenciában vagy például migrénes fejfájásban szenvedő betegek tünetei. „Bár az orvosmeteorológia összetett tudományterület, és a problémák sok kockázati tényezőhöz köthetőek, egyre több vizsgálat támasztja alá, hogy a klímaváltozás miatt egyre gyakoribb és intenzívebb […]
Szabó Amanda Imola meteorológus, éghajlatkutató

És még ez is...