Nincs mese: ködösödik a felhő

kodA valós idejű adatfeldolgozásban és elemzésben fontos szerepet játszik majd az úgynevezett „Fog Computing”, vagyis a felhő mellett megjelenő köd — állítja a Cisco. A nagy adattömegekben komoly üzleti, szakmai és tudományos lehetőségek rejlenek, az adatok valós idejű elemzéséből viszont jobb döntések, jobb erőforrás-gazdálkodás és versenyelőny származhat. A Cisco szerint a Big Data mit sem ér az adatok megfelelő és azonnali értékelésén alapuló döntések nélkül. Ahhoz, hogy az Internet of Everything (IoE) világában értelme legyen az analitikának, az információtechnológiának el kell juttatnia az adatokat azokhoz a szakértőkhöz, akiknek ezekre adatokra valós időben szükségük van.

A Cisco várakozásai szerint a következő négy évben csaknem négyszeresére nő a valós idejű analitika területére irányuló kockázati tőkebefektetések mértéke. Mivel a valós idejű kommunikáció nem mindig lehetséges a hálózat terheltsége, vagy a rossz minőségű kapcsolat miatt, a késleltetés és a hálózati terheltség problémáira ad választ az úgynevezett „Fog Computing”, amely – a felhő kiegészítéseként – a hálózat „szélén” számítási és tárolókapacitást biztosít, és a hálózati csatlakozásról is gondoskodik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A kiberfenyegetés valamilyen távoli veszély...

vas dec 28 , 2014
A Kaspersky Lab és a B2B International közös kutatása szerint az elmúlt év során a válaszadó felhasználók közel fele szembesült idén azzal, hogy feltörték valamilyen – emailes, közösségi oldalnál lévő vagy bármilyen – online fiókját, erről a válaszadók 14 százaléka számolt be. Amellett, hogy a feltört fiókokat spam és rosszindulatú […]
hacker