A Linkedin is segít felszámolni a gyűlöletbeszédet

Didier ReyndersA Linkedin is csatlakozik az Európai Unió önkéntes magatartási kódexéhez, mely az online terjesztett gyűlöletbeszéd felszámolását célozza – közölte az Európai Bizottság (EB).

Didier Reynders, az EB igazságügyi biztosa azt mondta, az, hogy a Linkedin, a világ legnagyobb online szakmai hálózata is aláírta az Európai Unió online gyűlöletbeszéd elleni küzdelemre vonatkozó uniós magatartási kódexét, az bizonyítja, hogy a célkitűzés továbbra is vonzó, a részvétel fontos a technológiai vállalatok számára. Az unió biztos arra biztatta a még távol maradó vállalkozásokat, csatlakozzanak az unió önkéntes magatartási kódexéhez, hogy az online világ gyűlölettől mentessé váljon. Az EB és négy nagy it-vállalat – a Facebook, a Microsoft, a Twitter és a YouTube – által 2016 májusában elfogadott magatartási kódex kiegészíti a rasszizmus és idegengyűlölet elleni küzdelemről rendelkező uniós jogszabályt. Ez utóbbi bűncselekménnyé nyilvánította az erőszakra vagy gyűlöletre való uszítást faji, bőrszín szerinti, vallási, származási vagy nemzeti, illetve etnikai hovatartozásuk alapján meghatározott emberek csoportjával vagy e csoport valamely tagjával szemben. A kerethatározat szerint a gyűlöletbeszéd akkor is bűncselekménynek számít, ha az interneten jelenik meg. A kódexhez később mások mellett az Instagram, a Google, valamint a Snapchat és a TikTok is csatlakozott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NAV: Vágujhelyi váltja Sorsot

szo jún 26 , 2021
Varga Mihály pénzügyminiszter leváltotta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) éléről Sors Lászlót, helyére Vágujhelyi Ferencet bízta meg az adóhivatal vezetésével. Vágujhelyi korábban már dolgozott a hivatalnál informatikai elnökhelyetteseként, legutóbb pedig a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács vezetőjének tisztségét töltötte be, ahol az infokommunikációs szektor fejlesztéséért dolgozott.
Vágujhelyi Ferenc, NAV

Friss, ropogós