Így védheted a magánéleted: ne használd a valódi vezetékneved

facebookNemrég az Ashley Madison botrány (egy kanadai társkeresőoldal, melynek adatai egytől-egyig hackerek kezére került) elérte csúcspontját, mikor a hackerek felfedték a privát felhasználók adatait az interneten. Állítólag két öngyilkosság követte az esetet, így a kellemetlen helyzet halálos kimenetelűvé vált. A Kaspersky Lab biztonsági kutatója, Kátya Kocsetkova most hat egyszerű lépésben összefoglalja, hogyan kerülheti el magánéletének kiszivárgását.

4. Hogyha nagyon biztonságos privát szférát szeretne teremteni, ne használja a valódi vezetéknevét. Korlátozza magát egy névre, vagy válasszon egy becenevet. A keresztnevével és fotójával bárki könnyedén megtalálhatja a Facebookon vagy akár a LinkedInen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Komputerhiba miatt nem repültek az American Airlines belföldi járatai

szo szept 19 , 2015
Komputerhiba miatt eltiltották a repüléstől az American Airlines, a világ legnagyobb légitársasága jártait az általa használt három legforgalmasabb belföldi légikikötőben — közölte az amerikai légügyi hatóság (FAA). Az American gépeit a chicagói O’Hare repülőtéren, valamint Fort Worth-Dallasban és Miamiban nem engedik felszállni. Az intézkedés a társaság szóvivője szerint a nemzetközi […]

Friss, ropogós