NGM: újabb eszközök segítik az illegális szerencsejáték-oldalak felszámolását

lottoAz eddiginél szigorúbban és hatékonyabban léphet fel az állam a tiltott online szerencsejáték-oldalakkal szemben, amelyek a Magyarországon keletkezett jövedelmük, játékbevételük után nem fizetnek adót, illetve a pénzmosás- és terrorizmus-ellenes hatóságok számára elérhetetlenek — közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A tárca közleménye szerint, ha a benyújtott törvényjavaslatot az Országgyűlés elfogadja, az illegális online szerencsejáték szervezőknek magasabb bírsággal és bankszámlájuk pénzügyi blokkolásával is számolniuk kell majd.

Az NGM hangsúlyozta: tíz-húsz milliárd forint közötti adóbevétel-kiesést okoznak az illegális online szerencsejáték-szervezők azzal, hogy a Magyarországról származó tiszta játékbevétel után nem fizetnek adót az államkasszába. Az idén január 1-jétől működő hazai játékosvédelmi rendszerben nem vesznek részt, a magyar játékosok játékszenvedélyének kezelési költségeihez nem járulnak hozzá, valamint a hazai szerencsejáték és pénzmosás-ellenes hatóságok számára is elérhetetlenek. Jelenleg több mint 350 oldallal szemben van érvényben jogerős blokkoló határozat, a meglévő szabályok azonban nem biztosítják kellőképpen a költségvetés és a játékosok védelmét, ezért van szükség további szigorításra – jelezte a tárca.

A törvényjavaslat szerint a pénzügyi blokkolás miatt az illegális szerencsejáték-szervező bankszámlájára nem érkezik majd meg az átutalt összeg, az a játékos számláján marad, mert a pénzforgalmi szolgáltató a magyarországi játékengedéllyel nem rendelkező szervező számlájára a tét befizetését nem teljesíti. A javaslat elfogadása után a reklámblokkolás bírságmaximuma egymillió forintról tízmillió forintra, az internetes blokkolás végrehajtását megtagadó elektronikus hírközlési szolgáltató bírságtétele 100-500 ezer forintról 1-5 millió forintra emelkedik – áll a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elkezdődött a Thermaltake CaseMOD verseny

ked szept 27 , 2016
Meghirdették a Thermaltake CaseMOD meghívásos modding versenyét, amely a „2016 Thermaltake CaseMOD meghívásos verseny, 2. évad” nevet kapta. A nemzetközi versenyt a Thermaltake a prémium partnerével, a Newegg Inc.-nel rendezi meg, s összesen 13 ország modderei képviseltetik magukat. A résztvevők a Thermaltake vízhűtését és a Toughpower DPS G RGB 1250W […]