A Unity megvásárolja a Weta Digitalt

Gyűrűk uraAz Oscar-díjas Peter Jackson eladja új-zélandi, vizuális effektusokkal foglalkozó cégét a videojáték-szoftvereket készítő Unitynek.

A Weta Digital a Jackson által rendezett A Gyűrűk Ura-trilógiájához és James Cameron Avatarjához is készített vizuális effektusokat. Az új-zélandi cégtől 1,6 milliárd dollárért (500 milliárd forintért) válik meg Jackson – számolt be róla a BBC News. A Weta Digitalt megvásárló Unity technológiájával működik a Pokémon Go és a Call of Duty: Mobile is. A két vállalat szerint az eladással “demokratizálják” a Weta különleges effektusait. Jackson közleményében ezt úgy magyarázta, hogy a Unity és a Weta Digital egyesülése révén “bármely művész, bármely iparágból, képes lehet felhasználni ezeket a rendkívül kreatív és erőteljes eszközöket”. A megállapodás értelmében a vállalatot feldarabolják, és technológiai eszközeit Weta Digital néven adják el a Unitynek. A vizuális effektusokkal foglalkozó üzletág WetaFX néven különálló cégként marad meg, amely várhatóan a Unity egyik legnagyobb ügyfele lesz. Jackson a cég digitális művészeivel együtt “Új-Zélandon marad, és továbbra is ott készít filmeket”. A BBC által megszólaltatott sydney-i filmkritikus, James Fletcher úgy vélte, hogy az üzlet előnyös lesz az alkotók, filmesek számára szerte a világon, hiszen a megállapodás révén elérhetővé válik ez a technológia.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Úgy tűnik jó lóra tett a Siemens a digitális technológiával

pén nov 12 , 2021
Emelkedő bevételek mellett csökkent a Siemens német gépipari és fejlett technológiai konszern nyeresége üzleti évének utolsó negyedében, de az év egészét tekintve saját várakozásait is felülmúlta a vállalat teljesítménye. A gyorsjelentés alapján a Siemens 17,44 milliárd euró értékesítési árbevételt ért el pénzügyi éve negyedik, 2021 július-szeptemberi negyedévében, ami 18 százalékkal […]
Ernst Werner von Siemens