Népszerűtlen az elektronikus fizetés, és ez így lesz még egy darabig

sárgacsekkTízből kilenc magyar sárga csekket használ számlabefizetéseihez, és elsősorban költségtakarékosságból nem váltanak elektronikus fizetési megoldásokra – derül ki a Kutatópont Kft. reprezentatív felméréséből. A kutatás eredményei szerint a második legnépszerűbb számlafizetési mód a banki csoportos beszedési megbízás, amelyet a megkérdezettek 33 százaléka használt már. A válaszadók mindössze 15 százaléka próbálta ki az online banki utalást és még kevesebben, öt százalékuk az ATM terminálokon történő számlafizetést, bár a megkérdezettek több mint fele ismeri ezeket a lehetőségeket. Az olyan további számlafizetési módok, mint az internetes felületek – például Távszámla vagy Díjnet – használata, vagy a mobiltelefonos fizetés, csak alig néhány százalékra jellemző, és ezen lehetőségek sokkal kevésbé ismertek a fogyasztók körében.

A megkérdezettek kétharmada ugyan egyetért azzal, hogy a számlák, bizonylatok elektronikus formában is ugyanúgy érvényesek, mint papíralapon, ugyanakkor abban megosztottak, hogy érdemes-e néhány száz forinttal többet fizetni, ha cserébe nem kell postára menni – utóbbi állítással 39 százalék nem ért egyet, míg 32 százalék egyetért. Bár a megkérdezettek többsége vonzónak találja azt, hogy otthonról is elintézhesse befizetéseit, vagy időt takaríthasson meg, legfontosabb szempontnak mégis a költségek számítanak, amit 68 százalékuk fontosnak tart. A megkérdezettek túlnyomó többsége nem tervez számlafizetési módot váltani, még azonnali pénzbeli kedvezmény esetén is csak minden második válaszadó váltana. A felmérést készítők véleménye szerint mindez azt jelentheti, hogy a különböző elektronikus megoldások ellenére még sokáig fogunk postára járni csekket befizetni.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Neten a tatai múzeum képeslapgyűjteménye

vas szept 28 , 2014
ShareTweetPinShareA tatai Kuny Domokos Múzeum elérhetővé tette megyei képeslap gyűjteményét az interneten, az online felületen ezernél több régi fotográfiát tekinthetnek meg az érdeklődők – közölte az intézmény igazgatóhelyettese az MTI-vel. Schmidtmayer Richárd tájékoztatása szerint a kepeslap.kunymuzeum.hu oldal térképes alkalmazással is rendelkezik, így a korabeli tájképek, utcák, épületek összehasonlíthatóak a jelenlegi […]

És még ez is...