Kábelnettel erősít az Externet

kabelOrszágszerte mintegy száz településen vezeti be kábelinternet-szolgáltatását az Externet Nyrt. – közölte a távközlési szolgáltató az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az Externet összesen tíz, másodpercenként 10 és 120 megabit közötti letöltési sebességű lakossági és üzleti kábelinternet-csomaggal jelenik meg a piacon. A közlemény idézi Lévay Örsöt, a társaság vezérigazgatóját, aki elmondta: mivel az elmúlt évek adatai szerint évről évre növekszik a kábelinternet-előfizetések száma, illetve az elérhető fogyasztói kör, a meglévő ADSL, a mobilinternet és a vezetékes telefon szolgáltatásaik mellett ezen a területen is versenyképes ajánlatokkal igyekeznek kiaknázni a lehetőségeket.

Az elmúlt tíz évben Magyarországon évente átlagosan 14 százalékkal nőtt a vezetékes internet előfizetések száma, amely az utóbbi években elsősorban a kábelnet szolgáltatások növekedésének volt köszönhető – olvasható a tájékoztatásban. A szegmensen belül a kábelinternet-előfizetések száma tíz év alatt évente átlagosan 31 százalékkal bővült, a szerződések száma 2013 végén már meghaladta az 1,1 milliót – írja az Externet. Eközben az ADSL-előfizetések száma, a jelentős felívelést követően az utóbbi években zsugorodni kezdett, a kapcsolt vonalas, illetve ISDN-előfizetések pedig szinte teljesen kiszorultak a piacról.

Az Externet Nyrt. részvényei 2008 májusa óta forognak a Budapesti Értéktőzsdén, a társaság a tavalyi évet 589 millió forintos árbevétellel és 215 millió forintos adó, kamat és értékcsökkenés-leírás előtti (EBITDA) eredménnyel zárta – olvasható a tájékoztatásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kipróbáltuk a Honor 3C-t. Klassz!

ked dec 16 , 2014
Alig egy hónappal európai bemutatkozása után Magyarországra is megérkezett a Honor 3C, amelyet a forgalmazó jóvoltából elsőként tesztelhettünk. A két SIM-kártyás készülék nagy, nem véletlenül kerekítettek rajta, ahol lehetett ezzel segítették a könnyű fogást segítik. A készüléknek öthüvelykes 720×1280 pixeles HD IPS-LCD kijelzője van, amely a gyártó szerint közvetlen napfényben […]

És még ez is...