Felhőszolgáltatás: erre figyelj mobiltelefon vásárlásakor IV.

felhőA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tíz pontban foglalta össze, mire érdemes figyelni az időseknek szánt mobiltelefon kiválasztásakor.

10. Felhőszolgáltatás: érdemes megfontolni a felhőalapú társzolgáltatások használatát: az adatok, képek felhő alapú biztonsági másolatai akkor is megmaradnak, ha a telefon meghibásodik vagy véletlenül fontos dolgokat törlünk róla.

10+1. összefoglalva: olyan okostelefont érdemes tehát választani a nagyinak, amely mind megbízhatóságát, mind az alkalmazott technológiát (4G és 5G) tekintve hosszú távon is megbízható társa lesz. A használt, de korszerű, tehát 4G képes készülékek lecserélésekor érdemes fontolóra venni, hogy továbbadjuk olyan családtagnak – például az egyik nagyszülőnek –, aki eddig ennél elavultabb mobiltelefont használt. Ne feledkezzünk meg ugyanakkor arról sem, hogy az új eszközök kezelése számos idős embernek kihívást jelent, így fontos, hogy segítsünk nekik elsajátítani a számukra szükséges funkciók használatát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A nők a böngészésben hisznek

vas dec 27 , 2020
A Huawei friss felmérése szerint teljesen eltérő a nemek között a tartalomfogyasztás módja. Az alkalmazások letöltése a férfiakra sokkal inkább jellemző (40 százalék), mint a nőkre (30 százalék), akik az appok letöltése helyett inkább az adott tartalom weboldalát nyitják meg. A gyengébbik nem képviselői előszeretettel használják akár a közösségi médiát […]
laptop, nő

És még ez is...