Nemzeti Cégtár: itt az ingyenes céginformáció

forintMint korábban megírtuk, elindult a Nemzeti Cégtár. Az ingyenes céginformációs szolgáltatást a BCE Nemzeti Cégtár Zrt. indította, azzal a nemes és jótékony szándékkal, hogy hozzájáruljon az üzleti etika erősödéséhez, a lánctartozások visszaszorításához és az egészséges cégstruktúra kialakításához. A nemzeticegtar.hu címen elérhető szolgáltatást nyújtó társaságot a Budapesti Corvinus Egyetem és az Opten Kft. alapította.

A Nemzeti Cégtár képet ad a keresett cégekhez kötődő pozitív és negatív (hatályos és már nem hatályos) információkról, megjeleníti, ha a cég közbeszerzést vagy EU-s pályázatot nyert, és iránymutatást ad az üzletkötéshez. A partnerkockázat csökkentésére törekszik a szolgáltatás azzal, hogy a keresett cég neve mellett feltünteti, hogy a cég tulajdonosainak és vezetőinek milyen arányban vannak kiemelten magas kockázatú kapcsolt vállalkozásaik. Az egyetem vezetői szerint a szolgáltatás a hallgatók kutatási feladatait is segíti, hiszen a cégtárból friss aggregált pénzügyi adatok is nyerhetők a cégvilágról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kasszírozzon PDA-val

csü máj 29 , 2014
Rugalmasabbá, követhetővé és gyorsabbá teszi a raktározás logisztikai folyamatait az a megoldás, amelyet most vezet be a piacra a Laurel Cégcsoporthoz tartozó ProgAdat Kft. A már létező nagykereskedelmi rendszer most kiegészül PDA-támogatással is – mondta a cég ügyvezetője. Végh Ferenc kiemelte, a folyamat a megrendeléstől a házhozszállításig teljesen elektronikus úton […]

Friss, ropogós