Légy tájékozott! A kiberbiztonság alapjai

hackerEgy kibertámadás számos negatív következménnyel járhat a vállalatok számára – beleértve a munkavállalókat, a gazdasági mutatókat és az egész szervezet működését – ezért elengedhetetlen, hogy felkészüljünk az ellene való védekezésre. A fenyegetések mennyisége és kifinomultsága folyamatosan fejlődik, ezért ébernek kell lennünk — figyelmeztetnek a szlovák it-biztonsági társaság, az ESET szakértői.

  1. Erős és biztonságos jelszavak – vagy ami még jobb, az erős összetett jelmondatok alkalmazása. Lehetőleg minden fiókban, de kiemelten a pénzügyi tranzakciós felületeken használjunk egyedi, eltérő jelszavakat. Ebben segítségünkre lehet egy jelszókezelő alkalmazás.
  2. Kétfaktoros hitelesítés alkalmazása minden admin felületen és minden rendszergazdai jogosultsággal rendelkező fiókban. Ez a szenzitív vállalati adatokhoz hozzáféréssel rendelkezők esetében is kritikus fontosságú.
  3. Telepítse a frissítéseket és a hibajavításokat rendszeresen annak érdekében, hogy a lehető legkisebb eséllyel váljon sebezhetővé.
  4. Tesztelje a biztonsági mentéseket és a katasztrófa utáni helyreállítási rendszereket. Ügyeljen arra, hogy offline és a felhőben is készítsen biztonsági másolatokat.
  5. A felhasználói hozzáférések auditálása: csökkentse a kockázatot a szolgáltatásokhoz, szoftverekhez és adatokhoz való hozzáférés szabályozásával úgy, hogy minden munkavállaló csak azt érje el, ami a feladatai elvégzéséhez szükséges.
  6. Zárja be azokat a portokat és állítsa le azokat szolgáltatásokat, amelyeket nem használ, mert ezek biztonsági rést hagyhatnak a visszaélésekhez.
  7. Az elavult technológián alapuló régebbi rendszereket, amennyire lehet, válassza le a hálózat többi elemétől és a nyilvános internethálózatról is.
  8. És természetesen ügyeljen arra, hogy minden végpontot, szervert, mobileszközt és más digitális eszközt folyamatosan frissített és teljesen működőképes biztonsági szolgáltatással védjen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

World Backup Day: Itt az idő

vas ápr 3 , 2022
Március 31. a World Backup Day. Ezen a napon a szakemberek a biztonsági mentések fontosságára hívták fel a figyelmet. A kezdeményezés szervezőinek statisztikái szerint az emberek 30 százaléka még sosem készített biztonsági mentést az adatairól. Senki nem tudja, mikor lesz ő a következő áldozat, tehát mindenkinek érdemes időt szakítania a […]
backup mentés

És még ez is...