Nem elég, hogy nyakunkon a „tárgyak internete”, most jön a „dolgok ERP”-je is

dolgokMivel a felhasználói szintű igényeket háttérbe szorítva első sorban vállalati szintű igényekre szabták, a vállalatirányítási rendszerek (ERP) az elmúlt évek során rossz hírnévre tett szert. E szemlélet megváltoztatására alkotta meg a UNIT4 a “Dolgok ERP-je” (ERP of Things) kifejezést, amely a jövő ERP rendszereit hivatott leírni. Az átalakulási folyamat már elindult, sőt, előrehaladott állapotban van: az újgenerációs ERP rendszerek az embereket és a “dolgokat” olyan képességekkel ruházzák fel, oly’ módon kötik össze és inspirálják, amelyre eddig még nem volt példa.

Az információt közvetítő és hasznosító intelligens eszközökben és gépekben rejlő lehetőségek kiaknázásához olyan támogató rendszerekre lesz szükség, amelyek képesek lesznek óriási tömegű adatok rendszerezésére és elemzésére. Egy vállalat esetében ez a szerep az ERP-re – a „dolgok ERP-jére” – hárul majd, amely úgy köti össze az eszközöket, rendszereket és a felhasználókat, hogy ez az egység a vállalat hasznára váljon. Az ERP lesz az üzleti döntéshozatal kiinduló pontja, az emberi gondolatok, gépek, eszközök és „dolgok” közötti összekötő kapocs.

A Gartner piackutató cég szerint 2020-ra közel 26 milliárd eszköz kapcsolódik majd a “dolgok internetéhez”, más jóslatok szerint ez a szám közel kétszer ekkora is lehet.

Next Post

Kiújult az USA-Kína hackerháború

ked máj 20 , 2014
Az amerikai igazságügyi minisztérium hétfőn vádat emelt öt kínai katonai hacker ellen, akik a tárca szerint kibernetikai kémkedéssel amerikai üzleti titkokat próbáltak megszerezni. “Ez olyan ügy, amelyben azt állítják, hogy a kínai hadsereg emberei gazdasági kéntevékenységet folytattak, és amely egyben a legelső ízben vádol meg állami szereplőt ilyen típusú számítógépes […]

Friss, ropogós