Lázár: a digitális kompetenciák fejlesztése nélkül végérvényesen lemaradhatunk

Lazar-JanosMagyarország végérvényesen lemaradhat a nemzetközi versenyképességi versenyben a digitális kompetenciák fejlesztése nélkül – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Hódmezővásárhelyen. A Lázár János arra biztatta az oktatási intézményeket és a vállalatokat, hogy csatlakozzanak az államreform keretében történő informatikai fejlesztésekhez, amelyekre a következő években legalább egymilliárd eurós támogatást biztosít az Európai Unió. Hangsúlyozta: a 2020-ig szóló Európai Digitális Menetrendben foglaltakat mihamarabb meg kell valósítani Magyarországon, ezért azt célozták meg, hogy 2018-ra minden háztartásban legyen szélessávú internet.

Erre a kormány kétszázmilliárd forintot fordít, amelyből 130 milliárdot uniós forrásból biztosítanak – tette hozzá. Lázár közölte: az elmúlt években a kormány átalakította az iskolarendszer szervezeti kereteit és a fenntartói viszonyokat, a feladat most az, hogy versenyképes tartalommal töltse meg a kereteket. Magyarországnak, amely szegény ásványi anyagokban és gazdasági erőforrásokban, a tudásversenyre kell összpontosítania – jelentette ki.

(Elég szomorú, hogy csak most esik le a tantusz. Csak egy kérdés. Melyik kormányzat volt az, amelyik heti egy órára csökkentette az informatika óraszámát az általános iskolákban? A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lavinaszerű lesz az e-autók elterjedése

pén okt 9 , 2015
El kell érni a kritikus felhasználói tömeget és infrastruktúrát az okos hálózatok kialakításában ahhoz, hogy a tényleges haszon megjelenjen nemzetgazdasági szinten, vagy a fogyasztók számára is érzékelhető legyen — mondta Huber Krisztián az Okos Jövő Innovációs Klaszter (OJIK) társelnöke az MTI-nek. Huber az okos városok jellemzői között kiemelte az elektromos […]

Friss, ropogós