Nem csoda, hogy feltörnek mindent

karaszi-Jozsef-net54Tíz hálózati eszközből 9-nél találhatók az optimális működést akadályozó, illetve biztonsági rést eredményező beállítási hibák, derült ki egy új magyar fejlesztés éles üzeméből. A NET’54 által kifejlesztett NETaudIT nevű rendszer akár többezres eszközparkot is képes mindössze 15 perc alatt átvizsgálni, majd az optimális beállításokra javaslatot tenni Cisco, Avaya, HP, illetve Alcatel eszközöket alkalmazó, de tetszőleges gyártóval bővíthető környezetben.

„A szolgáltatás elindítása óta eltelt mintegy fél év során több auditot is elvégeztünk, melyek megdöbbentő eredményekkel zárultak. Általánosságban elmondható, hogy a vizsgált eszközök 90 százalékánál találtunk kisebb-nagyobb biztonsági problémákat eredményező konfigurációs hibákat. Nagyon gyakori, hogy a régebbi eszközökről »elfeledkezik« az üzemeltetés, így üzletileg kritikus rendszerek futnak akár évek óta nem felülvizsgált hálózati eszközöket tartalmazó környezetben” – mondta ifjabb Karászi József, a NET’54 Üzleti Kommunikáció Kft. ügyvezető igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A konfekciónak annyi

pén ápr 15 , 2016
Az Oracle friss kutatása a megváltozott fogyasztói igényeket vizsgálta meg. Ma ugyanis egyre komolyabb igényként, sőt elvárásként jelenik meg, hogy a fogyasztók saját szokásaiknak megfelelően jussanak hozzá a termékekhez és szolgáltatásokhoz, legyen szó üzleti ügyek lebonyolításáról, kommunikációról, munkáról vagy a szabadidő eltöltéséről. A jelentés szerint a szervezetek többsége foglalkozik a […]
felhő

Friss, ropogós