Az ifjúság vásárlásra készül

vasarlo-kosarHa valami nem hiányozhat a nyaralás alatt, az a telefon – derült ki a notebook.hu kutatásából. Egyértelmű, hogy akinek van és elutazik, az magával viszi, a válaszadók csupán 29 százaléka pakolja be a nagyobb méretű notebookot és csupán 26 százaléka a tabletet. Ami viszont érdekesség, hogy a férfiak nagyobb arányban (33 százalék) viszik magukkal – talán dolgozni – a laptopjukat, még a hölgyeknél ez az arány csak 23 százalék, és inkább a kisebb méretű táblagépre voksolnak.

A notebook.hu online kérdőívét kitöltő, közel 15 ezer válaszadó 42 százaléka nyilatkozott úgy, hogy tervez idén új okostelefont vásárolni, míg notebookra 43 százalék költött vagy költ majd idén. Míg a 18-24 éveseknél a legerősebb a notebook vásárlási kedv (51 százalék), addig okostelefont a legnagyobb arányban a 14-18 évesek (46 százalék) terveznek idén beszerezni. A tablet a legkevésbé kelendő, de mégis a 25-39 éves korosztályból a megkérdezettek 22 százaléka nyilatkozott úgy, hogy pénzt ad ki idén egy-egy ilyen eszközre.  A vásárlás oka leginkább a meglévő gép elavultsága (58 százalék) vagy balesete (27 százalék), a kihagyhatatlan akciók és a trendkövetés kevésbé számít (kilenc és öt százalék).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az LG demonstrál

pén szept 9 , 2016
Az LG Electronics (LG) több jelentős műsor- és tartalomszolgáltatóval társulva demonstrálja a HDR technológia erejét Berlinben, a 2016-os IFA-n. Az LG és partnerei számos HDR demoval készültek az idei IFA-ra, többek között bemutatják azt is, hogyan lehet Hybrid Log Gamma (HLG) tartalmakat sugározni az ASTRA műholdas és a BBC (British […]
televízió

És még ez is...