Ne irígyeljük a cseh rendszergazdákat

informatikusAz Ipsos piackutató cég kutatása szerint a cseh vállalatok hálózataiban fordult elő a legtöbb fennakadás informatikai problémák miatt az elmúlt fél évben, több mint harmadukat érintették ilyen esetek, 12 százaléknál háromnál több, 24 százalékuk esetében legfeljebb három alkalommal. Ennél jobban teljesítenek a magyar vállalatok: 29 százalékuknál volt fennakadás hasonló okból, de csak a cégek három százalékát érintette több mint három alkalommal probléma. A legjobban a román cégek teljesítettek it-vezetőik bevallása szerint, összesen 18 százalékuknál fordult elő szolgáltatáskiesés, bár négy százalékuknál háromnál több ilyen esetet regisztráltak.

A négy országban megkérdezett vállalkozások közül Magyarországon a legnagyobb, 96 százalékos azon cégek aránya, ahol központilag archiválják az adatokat, és nem a felhasználók gépein tárolják azokat. Csehország a felhőalapú szolgáltatások használatában jár élen, itt a cégek 44 százaléka használja a technológiát, míg Magyarországnak a második hely jut a ranglistán, 36 százalékos cégaránnyal. A vizsgált országok közül Csehországban (60 százalék) és Magyarországon (53 százalék) tervezi a legtöbb cég az it-biztonsági költségek növelését, Romániában a cégek 52 százaléka, Lengyelországban pedig ötven százalék tervez hasonlókat a felmérés szerint.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

166 milliós munkahelyek Gödön

sze aug 31 , 2016
ShareTweetPinShareAz európai piacra szánt elektromos autók akkumulátorainak gyártásába kezd a Samsung Gödön, a százmilliárd forintos beruházás keretében 600 új munkahely jön létre — mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI közleménye szerint. (Egy egyszerű osztás: százmilliárd osztva hatszáz = 166,6 millió forint. Ennyibe kerül egy munkahely létrehozása. A -szerk- […]

És még ez is...