A BYOD maga a rémálom

byodA BYOD (bring-your-own-device) fenyegetéseket továbbra is gyakran figyelmen kívül hagyják a vállalkozások. Sok kisvállalkozás tulajdonosa úgy véli, hogy a BYOD nem jelenthet veszélyt cége számára, és nem tesz a mobilkészülékek biztonságára irányuló erőfeszítéseket, míg a munkavállalók azon a véleményen vannak, hogy a biztonság megteremtése a munkaadó feladata, derült ki a Kaspersky Lab tanulmányából. A vizsgálat azt mutatja, hogy a cégtulajdonosok és alkalmazottak kétharmada (62 százalék) személyes mobil eszközeit használja világszerte munkája során, így a BYOD már nem egy fejlődő tendencia, hanem az üzletmenet általánosan elfogadott része. Ez mindenféle méretű vállalatot érint, a legnagyobbaktól a legkisebbekig.

A felmérés szerint tízből hat munkavállaló aggódik a mobilkészülékeken lévő információk esetleges ellopása miatt, ennek ellenére nem védik magukat aktívan, és arra támaszkodnak, hogy a munkáltatók ezt majd megteszik helyettük. Eközben a munkavállalók gyakran személyes notebookon, tableten és okostelefonon tárolják a munkájukhoz kapcsolódó fájlokat és e-mail üzeneteket, sőt, néha még olyan jelszavakat is, amelyek a munkahelyi e-mail fiókba, a vállalati hálózatokba vagy a VPN-be való belépéshez szükségesek. Ez a fajta hozzáállás – a készülék tulajdonosai és a főnökeik részérő egyaránt – komoly biztonsági rést nyit a vállalati hálózaton. Ezt kihasználhatják mind a kiberbűnözők, mind a gátlástalan versenytársak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem csak a hatóságok, a BalaBit is a világ legjobb hackereit keresi

hét aug 3 , 2015
Több száz hacker jelentkezését várja a BalaBit az eCSI Hacker Playground névre keresztelt nemzetközi versenyre, amelyen a világ legjobb hackerei mérhetik össze tudásukat Észak-Amerikától Ázsiáig. A megmérettetés megnyitóját július 31-én a Las Vegas-i Black Hat USA konferencián tartja a magyar vállalat. A versenyre már több száz a világ különböző pontjáról […]
hacker

Friss, ropogós