Chameleon a BÉT középvállalati platformján

Chameleon okosotthonA Budapesti Értéktőzsde (BÉT) középvállalati platformjára, a BÉT Xtendre az okosotthon-rendszerek fejlesztésével foglalkozó Chameleon Smart Home Nyrt.-t vezették be.

A Chameleon 28 296 511 darab, egyenként egy forint névértékű, dematerializált törzsrészvényével indult el a kereskedés.A társaságot 2017-ben alapították, okosotthonok fejlesztésére fókuszáló technológiai startupként. A társaság által fejlesztett platformfüggetlen okosotthon-rendszert már több mint ezer társasházi lakásban és közel ötszáz családi házban használják Magyarországon, emellett a cég megoldásai Szerbiában, Romániában és Németországban is elérhetőek.

A Chameleon 2022-ben egy felsőkategóriás lakásokat építő cég két torontói toronyházában alakította ki három bemutató lakását. A megoldásaikkal a társasházi funkciók és szolgáltatások is egy helyről irányíthatók: a felhasználók így a víz- és áramfogyasztás mérése, az árnyékolás, a világítás, az audioeszközök, a nyílászárók, a hűtés vagy a fűtés vezérlése, illetve automatizálása mellett szabályozhatják például a napelem-rendszerekkel összekapcsolt okos fűtésvezérlést is.

A Chameleon Nyrt. legutóbi lezárt évében, 2021-ben 237,5 millió forint árbevételt ért el, adózott vesztesége 189 millió forint volt. A Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-től 2020 óta összesen közel 850 millió forint forráshoz jutott a társaság.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Httpool: Novák a magyar leány élén

pén febr 3 , 2023
Novák Pétert nevezték ki a Httpool Hungary Kft. élére. Novák a dentsu Hungary vezérigazgatói pozíciójából érkezik a társasághoz. A média, a digitális marketing, valamint az üzletfejlesztés területén 25 éves iparági tapasztalattal rendelkező szakember feladata, hogy támogassa a Facebook, a Twitter, a Snapchat, a Spotify, a Reddit, a Digital Turbine, illetve […]
Novák Péter Httpool

És még ez is...