Az egyre bonyolultabb hálózatok egyre több fejfájást okoznak

A vállalati hálózatok bővülésével párhuzamosan egyre nagyobb kihívást jelent hatékony kezelésük – mutat rá egy friss tanulmány.

A jelentés szerint a biztonság, a csalások és a csatornák növekvő számából eredő komplexitás jelentik az it-vezetőknek a legégetőbb aggodalmat. Az új technológiák azonban – mint például a biometrikus rendszerek, a mesterséges intelligencia, blockchain technológia – lehetőséget jelenthetnek a biztonság és ellenőrzés fejlesztésére. A biztonság folyamatos kihívást jelent: a válaszadók 91 százaléka a három legfontosabb kihívás közé sorolta a biztonságot, különösen Ázsia és Latin-Amerika területén, ahol a mobilhasználat a legnépszerűbb. Emellett a válaszadók több mint egyharmada értékelte a biztonságot legfontosabb kihívásként vállalati hálózataik tervezésével, kiépítésével és kezelésével kapcsolatban. A mobileszközök egyre fokozottabb terjedése újradefiniálja a hálózat szélét, de a biztonság továbbra is égető problémát jelent. Az új technológiák lehetőséget nyújtanak a megoldásra. A válaszadók 76 százaléka egyetértett azzal, hogy új megoldásokra van szükség ahhoz, hogy fejleszteni tudják a teljes hálózatuk feletti ellenőrzést. A válaszadók 69 százaléka megjegyezte, hogy biometrikus rendszereket, míg 57 százalék mesterséges intelligenciát (AI) fog alkalmazni a hálózatbiztonsági esetek kezelésére. Ezzel párhuzamosan az AI-t és a gépi tanulást is kulcsfontosságú technológiákként határozták meg a szolgáltatás-minőség és költséghatékonyság támogatása terén (30-30 százalék), míg a blockchain technológiát a válaszadók 27 százaléka jelölte meg legfontosabb technológiaként a hálózati ellenőrzés fejlesztésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az EU egységesen elérhető online adminisztrációs adatbázis létrehozásáról döntött

vas szept 30 , 2018
Az Európai Unió Tanácsa elfogadta az egységes digitális kapuról szóló rendeletet, amely az online hozzáférés javítását kívánja szolgálni az információkhoz és az eljárásokhoz az EU egészében – közölte az uniós tanács. Az uniós versenyképességi tanácsülésen elfogadott rendelet által létrejövő új ügyfélkapu az online információkhoz és eljárásokhoz, valamint segítségnyújtó és problémamegoldó […]
Európai Parlament