NAV-ra hivatkozó gonosz e-mail terjed

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevével visszaélő, káros csatolmányt tartalmazó e-mailek terjednek.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete a közleményében azt írta, hogy a káros levél megtévesztően hasonlít egy valódi ügyfélkapus értesítési üzenetre, és a levél feladója is valódinak tűnik ([email protected]), a levél fejlécadataiból azonban kiderül, hogy valójában nem a NISZ Zrt. által üzemeltetett tarhely.gov.hu szolgáltatástól érkezik. Felhívták a figyelmet arra: a NISZ által üzemeltetett tarhely.gov.hu szolgáltatástól érkező hivatalos értesítések – például az „új dokumentum érkezett a tárhelyére” – soha nem tartalmaznak mellékletet, hiszen egy ilyen dokumentum kizárólag az ügyfélkapus hitelesítési folyamat után érhető el.

Ha egy ilyen értesítés csatolmányt tartalmaz, biztosan csaló üzenet. A NAV nevével visszaélő levél .zip tömörített állományt tartalmaz. A kibervédelmi intézet elemzése alapján a csatolmány információgyűjtésre készült káros, trójai programot tartalmaz, ezért azt javasolják, senki ne nyissa meg a levél mellékleteit. A felhasználók mindig az ügyfélkapu hivatalos weboldalán (https://ugyfelkapu.gov.hu) jelentkezzenek be dokumentumaik megtekintéséhez – ajánlja a kibervédelmi intézet.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jobb élménnyé válik a "post-signal" világ

hét nov 20 , 2023
A LiveRamp és a Yahoo partnersége a címezhetőség bővítéséért az internetes hirdetési ökoszisztémában. A LiveRamp adategyüttműködési platform és a Yahoo bejelentették partnerségük kiterjesztését a címezhetőség kibővítése, az elérhetőség és az átjárhatóság erősítése érdekében a hirdetési ökoszisztémán belül. A partnerségével a LiveRamp hitelesített forgalmi megoldását használó kiadók mostantól előnyt kovácsolhatnak a […]
Elizabeth Herbst-Brady, a Yahoo értékesítési és marketing igazgatója

És még ez is...