Ismét inkubációs támogatást kapott a Lazy Felix

Lazy FelixA másfél éve startolt hazai it-startupot a Hiventures inkubációs tőkeprogramjával már az induláskor is támogatta. A kockázatitőke-befektető újabb, ám nem túl acélos összeget fektetett be a cicás cégbe.

A Lazy Felix egy Chrome böngészőhöz készült bővítmény, amely lehetővé teszi, hogy ne kelljen többé letölteni egy fájlt az internetről csak azért, hogy aztán újra feltöltsük egy másik online felületre, például egy blogbejegyzéshez vagy egy prezentációhoz. Ennek a bővítménynek a segítségével közvetlenül a böngészőben választhatunk ki és használhatunk képeket, anélkül, hogy a saját eszközünkre letöltenénk őket, így időt és energiát takarítva meg.

Györfi András, a Lazy Felix ötletgazdája, újságíróként dolgozik, és a napi munkájában szerzett tapasztalatai inspirálták a Lazy Felix létrehozását. Az újságírói feladatok során gyakran szüksége volt képek használatára az írásaihoz. Azonban mindig zavarónak találta, hogy egy újságcikkhez fotót csak akkor tudott feltölteni egy online felületre, ha előtte letöltötte azt egy másik online forrásról. Ezt a procedúrát teljesen feleslegesnek érezte, és az idő múlásával egyre több letöltött fájl okozott átláthatatlan káoszt a számítógépén.

Így segít mindenkinek Félix, a naplopó

Így született meg az ötlet a Lazy Felix bővítmény létrehozására, amely megszabadítja az embereket a képek felesleges le-és feltöltögetésével járó kellemetlenségtől, és az ezzel járó felesleges adatforgalomtól. A Lazy Felix lehetővé teszi, hogy a felhasználók közvetlenül a felületen válasszanak ki és használjanak képeket anélkül, hogy előtte letöltenék azokat, ezáltal hatékonyabbá és rendezettebbé téve a munkafolyamatot. A márka alapját Félix, az alapító lusta cicájának jelleme szolgáltatta.

„Azt a kényelmet, könnyedséget, gondtalanságot szeretnénk az emberek mindennapi munkájába csempészni, amit a macskák minden nap játszi könnyedséggel művelnek. A logó, a színek, a weboldal mind-mind tudatosan ennek mentén készült el: a Lazy Felix egy játékos, szerethető, kedves márka, nem csak a tervek, hanem a visszajelzések alapján is” – közölte el Györfi.

Indulhat az intenzív marketing

Az első ezer felhasználó már az indulást követően, szinte hirdetés nélkül telepítette és kipróbálta az applikációt. A friss támogatásból, húszmillió forintból a marketingköltségeket és a termékfejlesztést fogják fedezni. A tervek szerint a következő tíz hónapban tízezer új felhasználó ismerkedhet meg a Lazy Felix előnyeivel.

„Nagyon fontos ez a friss tőkebefektetés, mert ezzel el tudjuk kezdeni azt az intenzív marketingmunkát, amivel bizonyíthatjuk a termék piacképességét. Marketing nélkül ez sajnos nem menne. A céljaink között szerepel, hogy elkanyarodjunk a képfájloktól és pdf-eket, videókat és egyéb fájltípusokat is tudjunk kezelni. Kialakítjuk a kkv-k és nagyvállalatok számára szóló csomagajánlatokat, a backend a céges ügyfelek szerverére kerülhet majd” – jelentette ki az alapító. Hozzátette, a program hamarosan képszerkesztő funkcióval is bővül, teljes felhő-élményre törekednek a fejlesztésekkel, hogy semmit ne kelljen a gépünkre tölteni.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A "bizonytalanságokkal övezett gazdasági környezetben" sem csökkent a Magyar Telekom profitja és a bevétele

pén aug 11 , 2023
A Magyar Telekom Nyrt. adózott nyeresége 23,7 milliárd forint volt, éves bázison 101,9 százalékkal nőtt az idei második negyedévben, konszolidált árbevétele 14 százalékkal 208,1 milliárd forintra nőtt. A Magyar Telekom vezérigazgatója szerint a negyedévben továbbra is bizonytalanságokkal övezett gazdasági környezetben (Értsd: infláció, iparági különadók, elhibázott gazdaságpolitika, elszegényedés, leszakadás, stb., stb… […]
Rékasi Tibor Magyar Telekom

És még ez is...