Megélhetési-informatikusokat várnak Bulgáriába

munkaAz it-szektor már Bulgáriában is az egyik legdinamikusabban fejlődő iparággá nőtte ki magát. Legalábbis a bolgár gazdasági miniszter nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy mivel már nem tud megfelelő mennyiségű szakembert kitermelni az ország oktatási rendszere, a mintegy tízezer személyre tehető szakemberhiányt kénytelenek lesznek külföldről pótolni. A miniszter szerint mára Bulgária nem a borok, a zöldségek és gyümölcsök miatt ismert világszerte, hanem a tőlük származó it-szakemberek miatt.

A szektorban dolgozó romániai vállalatvezetőkenk is nagy fejtörést okoz a szakemberhiány, hiszen gyakran külföldi vállalatokkal is meg kell küzdeniük az alkalmazottakért, akiknek vonzó alternatívát kínálnak a fejlettebb technológiákat használó, és rendszerint magasabb bért kínáló nyugati cégek. Becslések szerint Európában körülbelül 1,4 milliósra tehető a szakemberhiány az it-szektorban — írja a transindex.ro.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az A4-es nyomtatók kelendőek, az A3-asok nem

pén febr 20 , 2015
A Xerox közleménye szerint az új A4-es és A3-as berendezések értékesítésének arányában nagyságrendbeli változás nem történt a magyar piacon: a két szegmens évek óta darabszám tekintetében körülbelül 92-8 százalék arányban teljesít, árbevétel tekintetében 40-60 százalékos arány figyelhető meg. Az IDC felmérése szerint az A3-as nyomtatók piacán darabszám tekintetében 13 százalékos, […]

Friss, ropogós