Az Apple több alkalmazást is eltávolított áruházából

iphoneAz Apple épp 256 (azaz kettő a tizedik hatványon) applikációt távolít el az App Store-ból azok biztonsági problémái miatt. Az érintett alkalmazások a kínai illetőségű Youmi által fejlesztett hirdetési kiszolgálót (SDK) használták, amely megszegi az Apple adatvédelmi irányelveit, mivel szenzitív információkat (emailcímeket, sorozatszámokat, egyéb appok listáját, és más személyes adatokat) gyűjt a felhasználókról. Az esettel kapcsolatban több millió felhasználó érintett lehet.

A cég által fejlesztett hirdetési rendszert használó alkalmazások mindaddig elutasításra kerülnek, amíg nem felelnek meg a biztonsági előírásoknak, ebben segítséget az Apple munkatársai nyújtanak a fejlesztőknek. Az esetet felfedező és biztonsági elemzéseket végző SourceDNA szerint korábban nem fordult elő, hogy az Apple App Store-ban ilyen alkalmazásokat találtak volna — írja a tech.cert-hungary.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A sorrend: Samsung, Apple, Huawei

pén okt 30 , 2015
A legtöbb okostelefont a harmadik negyedévben is a Samsung értékesítette, 84,5 milliót, 6,1 százalékkal többet az egy évvel korábbi 79,6 milliónál, ami az idén 23,8 százalékos piaci részesedésnek felelt meg a tavalyi 23,9 százalék után. Az értékesítési rangsorban második Apple 22,2 százalékkal több, 48,0 millió okostelefont adott el az idei […]
Samsung

És még ez is...