Nagy fantáziát lát az XOFT-ban a Széchenyi Tőkebefektetési Alap

szechenyi-istvanKilencven millió forint tőkét fektet a kiskereskedelmi- és vendéglátó egységeket támogató szoftvereket fejlesztő XOFT Kft.-be a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) — írja az MTI. A közlemény szerint az összeget a legújabb fejlesztésének bevezetéséhez és elterjesztéséhez szükséges értékesítési és marketing kiadásokra, illetve az alkalmazotti létszám növelésére fordítja a pécsi cég.

A Minibizz elnevezésű felhőalapú megoldást gyártó XOFT nettó árbevétele tavaly 32,9 millió forintra csökkent a korábbi 46,7 millió forintról, nyeresége azonban 1,03 millió forintról 1,39 millió forintra emelkedett. A vállalat reményei szerint az új szoftver értékesítésének eredményeként 400 százalékos árbevétel-növekedésre, és az alkalmazotti létszám megháromszorozódására számít 2016 végére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Microsoft enyhítené az informatikushiányt

ked nov 3 , 2015
Több ezer szakember számára biztosítja ingyenesen a lehetőséget a Microsoft, hogy frissen megszerzett tudásukkal hatékonyan járuljanak hozzá vállalatuk üzleti sikeréhez és maguk is megbecsült, elismert részesei legyenek egy jól működő vállalkozásnak. A Microsoft ezért november 10-én országos roadshow-t indít. Budapest mellett Debrecenbe, Győrbe, Pécsre és Szegedre is ellátogat a Microsoft […]
Microsoft

Friss, ropogós