Egyre kevesebb nyomtatót veszünk, egyre drágábban

tesztAz OKI Systems (Magyarország) Kft. közzétette a társaság 2013-as pénzügyi évi, nem auditált gazdasági eredményeit. Az OKI Europe leányvállalata 42 százalékos árbevétel-növekedést ért el, ami a piaci növekedés kétszeresét is meghaladja.

A magyar leány tavaly 3262 darab készüléket értékesített, és a 2012-es 17 százalék után 2013-ban újabb 42 százalékkal növelte árbevételét, meghaladva az egymilliárd forintos (nem auditált) eredményt. A növekedés motorját a kellékanyagok értékesítése jelentette: ezen a területen a társaság több mint ötven százalékos bővülést ért el. Ha az üzleti környezet a várakozásoknak megfelelően alakul, akkor 2014-ben további 10-15 százalékos árbevétel-növekedést érhetünk el – jelentette ki Tamás Loránd, az OKI regionális pénzügyi vezetője.

A piac
Tavaly is csökkent az eladott készülékek darabszáma, ám mindössze 3,5 százalékkal, így összesen 227 353 nyomtatót értékesítettek 2013-ban a Magyarországon. A piac értéke 74 millió dollárra nőtt, ami 17 százalékos bővülés a tavalyi évhez képest. A piaci változások egyértelműen a lézer és LED nyomtatóknak kedveznek a tintasugarassal szemben, hiszen az előbbi készülékek eladásai közel húsz százalékkal növekedtek.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Madarak: itt a robotverzió

sze jún 11 , 2014
  Ez is érdekesNem csak színesek, hanem okosak is az OKI új nyomtatói Az OKI új színes nyomtatókat […]OKI Magyarország: brutális növekedés Az OKI Systems […]Tényleg van olyan, amikor nem a méret az első Sok vállalatnál […]Az alacsony beszerzési ár a döntő A nyomtatópiac helyzetéről, […]Még egy albán mobilszolgáltatót vesz […]