Munkavállói jog lenne a saját eszköz használata?

mobilA Cisco közelmúltban megjelent kutatása szerint a megkérdezett cégvezetők és it-vezetők vállalatainak 95 százalékánál engedélyezik a dolgozói mobileszközök használatát valamilyen formában. A felmérés tanulságai szerint a BYOD iránti lelkesedés fő oka a munkavállalók igénye, hogy mindenhol használhassák kedvenc eszközeiket, és bármikor elvégezhessék személyes és munkahelyi teendőiket.

Ha figyelembe vesszük, hogy a 20 és 29 év közötti munkavállalók 33 százaléka bármilyen BYOD-ellenes szabályt képes áthágni a saját eszközének munkahelyi használata érdekében, akkor ezt a lelkesedést ma már inkább elvárt munkavállalói jogként kell értelmeznünk.

Bár a BYOD már évek óta megállíthatatlanul terjed, néhány munkaadó már kételkedik a BYOD gazdasági előnyeinek fenntarthatóságában. A technológiai elemző Gartner szerint például a BYOD nem okvetlenül csökkenti, csak csökkentheti a működési költségeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Adobe: a licenc nem örök, de van segítség

csü máj 8 , 2014
Bár februárban párás szemmel búcsúztunk el az Adobe Creative Suite 6 dobozos verzióktól, a megpróbáltatásoknak még koránt sincs vége: május végén a licenceknek is annyi. Lassan két éve ugyanis annak, hogy az Adobe bejelentette a Creative Suite-ot leváltó, felhő alapú Creative Cloud szoftverbérleti konstrukcióját. Ezen idő alatt, több mint 1,8 […]

Friss, ropogós