A MATUSZ vészharangot kongat

tonerMagyar Tintapatron és Tonerkazetta Újrahasznosítók Szövetsége (MATUSZ) korábbi állásfoglalása szerint a rossz minőségű, import utángyártott nyomtatópatronok (klónkazetták) egyre jobban terjednek idehaza. Ebbe a kategóriába azok a kazetták tartoznak, amelyeket nem a nyomtatókészülék gyártója, hanem harmadik fél állít elő és saját márkanév alatt hoz forgalomba, de azok külsőre hasonlítanak vagy teljesen megegyeznek az eredetivel. A szabadalomsértő, elsősorban a Távol-Keletről érkező termékek nem csupán gyártók működését nehezítik, hanem a jogtiszta tonereket forgalmazó magyar vállalkozásokat is ellehetetlenítik — áll a Xerox közleményében.

Az állásfoglalás szerint Magyarországon az utóbbi években felerősödött az a negatív tendencia, hogy a magánszemélyek mellett a vállalatoknál, sőt az állami szférában is sokan olcsó, szabadalmi jogokat sértő patronokat használnak a másoló-és nyomtató berendezéseikhez. Ennek hátterében elsősorban az árkülönbség áll. Miközben a jogtiszta, jó minőségű tonerkazetta átlag 12-15 000 forintba kerül, addig az utángyártott, gyenge minőségű nyomtatópatron már 2-3000 forintért megvásárolható — figyelmeztet a Xerox.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Antenna Hungária bőviti szolgáltatási portfolióját

pén okt 2 , 2015
Az Antenna Hungária lakossági szolgáltatása, a MinDig TV Extra 2015. október 1-jétől tovább bővíti szolgáltatásainak körét: vezetékes, valamint mobil hang- és internetcsomagokat. Az új csomagok elindításának elsődleges célja a meglévő MinDig TV Extra előfizetők körében az ügyfélelégedettség növelése, valamint a hatékonyabb ügyfélmegtartás, továbbá az AH az előfizetőszám jelentős növekedését is […]