Moszkva nem követi a kínai “példát” az internet szabályozásában

Oroszország nem fogja követni Kína példáját a világháló rá eső szegmensének szabályozásában – közölte Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök.

“Természetesen nálunk nem lesz olyan szabályozás, mint Kínában. De többet mondok ennél: Kínában ez a szabályozás gyakran nem hozza azokat az eredményeket, amelyeket eredetileg megcélzott” – hangoztatta a kormányfő, hozzátéve, hogy Moszkva nem készül egy tűzfal kiépítésére. Medvegyev azzal a törvénytervezettel kapcsolatban igyekezett megnyugtatni közönségét, amely az orosz internet stabil autonóm működtetését kívánja szavatolni a világhálóról történő lekapcsolása esetén. A kormányfő emlékeztetett rá, az internet történelmileg úgy alakult ki, hogy működését jelentős mértékben az Egyesült Államok, nem pedig nemzetközi szerződések határozzák meg. “Ezért meg kell védelmeznünk az érdekeinket, nem azért, hogy mi valamit lekapcsoljunk, hanem hogy bennünket ne kapcsoljanak le” – mondta. A kormányfő szerint az orosz internet-biztonsági törvény érvényesítéséhez “nincs szükség fantasztikus kiadásokra”, ugyanakkor konkrét összeget nem nevezett meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kétszintű ügyfélazonosítás a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nél

hét ápr 1 , 2019
Kétszintű ügyfélazonosítást alkalmaz a bankkártyával végzett e-matricás, illetve e-útdíjas vásárlásoknál a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) hétfőtől weboldalain (ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve hu-go.hu). Közleményében a NÚSZ Zrt. ismertette: a kétszintű ügyfélhitelesítés lényege, hogy az ügyfélnek – a már megszokott kártyaadatokon (név, kártyaszám, lejárat, CVC/CVV kód) kívül – meg kell adnia azt […]
útdíj, e-matrica