Mobilappal mentenék a gyermekeket

Mentő Márton - Győrfi PálElindította Mentő Márton elnevezésű, gyermekekkel kapcsolatos vészhelyzetekre felkészítő mobilalkalmazását a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat (SZMGYSZ)

Az ingyenesen elérhető applikáció használatával a szülők felkészülhetnek egy baleset vagy betegség esetén felmerülő teendőkre, illetve a baj elhárítását interaktív eszközökkel gyakorolhatják. Az alkalmazás nemcsak szöveges tartalommal, hanem videókkal és interaktív feladatokkal is igyekszik elmélyíteni az elsősegélynyújtási ismereteket.

Az elmúlt években az SZMGYSZ és a Magyar Fejlesztési Bank együttműködésében magasabb szintre lépett a gyermekmentéssel kapcsolatos, laikusok számára biztosított képzések és oktató anyagok fejlesztése. Elkészült az interneten elérhető Életmentő szülők videósorozat, illetve a bank támogatásával megjelent és már több mint tízezer példányban elkelt a Gyermekmentő kézikönyv szülőknek – Amíg a gyermekrohamkocsi megérkezik című oktatókönyv. A hiteles, több évtizedes, kórházban és mentőautón szerzett tapasztalatokat sűrítő oktatóanyagok mostantól a Mentő Márton online applikációban is elérhetőek.

A szervezet speciális szaktudását megosztja a Sürgősségi gyermekellátás – Az első órák teendői című orvosi szakkönyvben is, amelyet eredetileg 2015-ben jelentetett meg az alapítvány. A szakkönyv frissített, naprakész ismereteket tartalmazó új kiadását az SZMGYSZ most mutatta be, melyből négyezer darab ingyenes példányt biztosít az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kötelékében dolgozó mentőorvosoknak, mentőtiszteknek és mentő-szakápolóknak.

Az SZMGYSZ 1999-ben indította el a budapesti gyermekrohamkocsiját, amelyet már 25 éve működtet közösen az OMSZ-szel. Az alapítvány budapesti, miskolci és debreceni mentőegységei az eltelt időben több mint hatvanezer gyermeken segítettek országszerte. 2017 óta a budapesti gyermekmentő egységek az alapítvány által létrehozott józsefvárosi mentőállomásról vonulnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A belga ügyészség vizsgálja az európai parlamenti orosz beavatkozást

vas ápr 14 , 2024
ShareTweetPinShareAlexander De Croo belga szövetségi miniszterelnök megerősítette, hogy a belga igazságügyi hatóságok korrupciós vizsgálatot indítanak az Európai Parlamenten (EP) belül gyanított orosz beavatkozások ügyében. A kormányfő, aki a jelenleg soros uniós belga elnökség félidei eredményeiről tartott sajtótájékoztatót Brüsszelben, kijelentette: „Nem engedhetjük meg, hogy ez a fenyegetés jelen legyen közöttünk”. Azt […]
Alexander De Croo belga szövetségi miniszterelnök

És még ez is...