Okos: Kanadában terjeszkedik a Chameleon Smart Home

okosotthonKanadában terjeszkedik az okosotthon-rendszereket fejlesztő magyar Chameleon Smart Home Zrt. — közölte a társaság.

Három torontói toronyház mintalakásában tették elérhetővé a közelmúltban a vállalat innovatív megoldásait, azt remélve, hogy 2024 végéig több mint ezer torontói lakásban használják majd rendszerüket az otthonok okoseszközeinek irányítására, a társasházi funkciók és szolgáltatások vezérlésére. A rendszerrel a felhasználók a víz- és áramfogyasztás mérése, az árnyékolás, a világítás, az audioeszközök, a nyílászárók, a hűtés vagy a fűtés vezérlése, illetve automatizálása mellett szabályozhatják a lépcsőház hűtését, fűtését, kezelhetik a kaputelefont, a garázskaput, de akár időpontot is foglalhatnak a társasházban működő szolgáltatókhoz, elérhetnek közösségi autótöltő és -kölcsönző szolgáltatásokat is. A kanadai piacra történő belépésnek is köszönhetően a Chameleon tavalyi 250 millió forintos árbevétele az idén duplájára bővülhet, míg 2023-ban a tervek szerint 1,37 milliárd, 2024-ben 2,88 milliárd forintra nő. Ehhez hozzájárul majd a Chameleon ázsiai piacokon tervezett megjelenése is: 2023-ban Szingapúrban és Malajziában adnak át új bemutató lakásokat.

A közlemény idézte Szarvas Pétert, a társaság alapító-vezérigazgatóját, aki elmondta: az okosotthonok piaca globálisan várhatóan 115,7 milliárd dolláros árbevételt termel 2022-ben, ebből a 38 milliós népességű Kanada részesedése mintegy 2,5 milliárd dollár. A 2017-ben alapított vállalat által fejlesztett platformfüggetlen okosotthon-rendszert már több mint ezer társasházi lakásban és csaknem ötszáz családi házban használják Magyarországon, a cég megoldásai már Szerbiában, Romániában és Németországban is elérhetők. A Chameleon 2019 óta 1,015 milliárd forint értékben jutott forrásokhoz, elsősorban a Hiventures-től. Az idén 40 millió forint támogatást nyertek el a Budapesti Értéktőzsde és a Pénzügyminisztérium közös pályázatán, a magyarországi középvállalatok tőzsdei megjelenését segítő Mentor Programban, a tervek szerint 2022 végéig vezetik be a céget a BÉT Xtend piacára.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

pén aug 12 , 2022
Szalai Enikőt nevezték ki a Yettel Magyarország Zrt. hr vezérigazgató-helyettesének. Szalai 25 év nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a hr-menedzsment, a szervezet- és stratégiafejlesztés, valamint a coaching területén. Szakterülete a változásmenedzsment és a tehetségfejlesztés. Szalai üzleti coaching és változásmenedzsment képesítéssel is rendelkezik. A szakember egy olyan környezetbe érkezik a Yettelnél, ahol nemrég […]
Szalai Enikő Yettel