MNB: it-biztonsági gondok az MFB banknál

Magyar fejlesztési BankAz Magyar Nemzeti Bank (MNB) vizsgálata nyomán összesen 28,5 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) -mások mellett-, az it-biztonság terén megállapított hiányosságok miatt. A feltárt problémák mielőbbi kiküszöbölésére van szükség – jelentette be jegybank. Az informatika területén naplózási hiányosságot állapított meg az MNB, illetve azt, hogy a bank nem végzett teljes körű sérülékenységi vizsgálatot az informatikai eszközei teljes palettáján – közölte az MNB. A jogsértések miatt a bírság mellett előírták, hogy határidőre szüntessék meg a feltárt hiányosságokat. A jegybank szerint a feltárt problémák nem hatottak negatívan a pénzpiac egyéb szereplőire, illetve az ügyfelekre.

350 millió euró kölcsön

Az MFB Zrt. 2024. március 6-án egy 200 millió euró összegű, 2027. június 29-i lejáratú és egy 150 millió euró összegű (összesen nagyjából 138 milliárd forint), ötéves lejáratú kétoldalú hitelszerződést írt alá a China Construction Bank (Europe) S.A. Magyarországi Fióktelepével.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

FTX-botrány: 40-50 év börtönnel büntetnék Bankman-Friedet

vas márc 17 , 2024
ShareTweetPinShareSam Bankman-Friedre 40-50 év börtönt kérnek az ügyészek, amiért nyolcmilliárd dollárt lopott el a mára csődbe ment FTX kriptopénz tőzsdéjének ügyfeleitől — számolt be a Reuters. Tavaly novemberben az esküdtszék bűnösnek találta a 32 éves Bankman-Friedet hétrendbeli csalás és összeesküvés vádjában. A manhattani szövetségi ügyészek szerint „hétköznapi emberek ezrei”, köztük […]
Sam Bankman-Fried

És még ez is...