Mint a pestis terjed a tablethasználat

tabletxMár Magyarországon is minden ötödik internetező kezében található táblagép és a tablethasználók fele videókat is szokott nézni rajta — derül ki az eNET és a Magyar Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” kutatásából. Azok a felhasználók is megjelentek, akik akár élő tévéműsort is néznek tableten. Az alkalmazásokért azonban egyelőre csak kevesen hajlandóak fizetni, a többség csak ingyenes applikációkat tart az okoseszközein. A tablettulajdonosok háromtizede tíznél kevesebb alkalmazást tart az eszközén, kicsit több mint harmada, 35 százaléka pedig 11-20 közöttit, tehát a felhasználók kétharmadára igaz, hogy húsznál kevesebb alkalmazásuk van. Emellett viszont mindössze hét százalék azok aránya, akiknél ötvennél is több applikációt lehet találni. A használat gyakorisága ennél is alacsonyabb, a legjellemzőbb, hogy vagy hatnál kevesebb (38 százalék) vagy hat és tíz közötti (38 százalék) alkalmazást használnak legalább egyszer egy hónapban. A letöltött alkalmazások nagy részét tehát a felhasználók nem feltétlenül használják rendszeresen.

A táblagépeket használó internetező felnőttek leginkább közösségi média kapcsán (62 százalék) használják az alkalmazásokat. Ezen túl szintén népszerűek a fényképkészítésre- és nézegetésre (50 százalék), vásárlás előtti és közbeni tájékozódásra (47 százalék) és banki információszerzésre vagy egyenleg lekérdezésére (46 százalék) alkalmas alkalmazások. A felmérés alapján viszont a legkevésbé könyvek, újságok, dokumentumok olvasására és zenehallgatásra használják ezeket. A felmérés alapján már minden ötödik (21 százalék) internetező felnőtt rendelkezik valamilyen típusú táblagéppel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Invitel: lazulás szilveszterig

sze aug 27 , 2014
Az Invitel legújabb tévé-, internet és telefonszolgáltatást, továbbá díjmentesen kipróbálható extrákat tartalmazó akciós ajánlatával egészen szilveszterig kedvezményesen lazíthatnak a felhasználók otthon. Az új lakossági előfizetők ugyanis augusztus 25-től kétéves, határozott idejű szerződéssel az év végéig 1999 forintos havidíjért vehetik igénybe a legalább két szolgáltatásból álló Invilág csomagot. Így az előfizetők […]

És még ez is...