Elkészültek a digitális fejlesztést meghatározó első ágazati stratégiák

Deutsch-TamasHatáridőre elkészültek a következő évek digitális fejlesztési irányait meghatározó első ágazati stratégiák – közölte a Digitális jólét program titkársága. Az MTI-hez a Kormányzati Tájékoztatási Központ által hétfőn eljuttatott közlemény szerint három ágazati stratégiát alkottak meg: egy oktatásit, egy gyermekvédelmit és egy exportfejlesztésit. Ezeket terjeszti a kormány elé Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos. A digitális oktatási stratégia a teljes magyar oktatási rendszer területén számba veszi a szükséges digitális fejlesztéseket. Egyebek mellett a diákok digitális kompetencianövelését és a tanárok digitális képzettségének folyamatos fejlesztését határozza meg célként.

A digitális gyermekvédelmi stratégia meg akarja védeni a gyermekeket az internet veszélyes, káros tartalmaitól, valamint fel szeretné őket készíteni a tudatos internethasználatra. A digitális exportfejlesztési stratégia pedig átfogó kormányzati intézkedéscsomagot határoz meg az informatikai kis- és középvállalkozások exportképességének javításáért. A stratégiákat széles körű egyeztetési folyamatban alakították ki, kiemelt figyelmet fordítottak a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel, a piaci, valamint a civil és a tudományos szereplőkkel folytatott konzultációkra – olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Minecraft: elképesztő mi várja a gyerekeket a nyári táborokban I.

ked júl 5 , 2016
Az iskolaszünet alatt egy gyermek sem akar tanulásról hallani. De új ismereteket szerezni nemcsak tankönyvekből lehet, hanem játékosan, nyári táborokban is. Összeállításunk azoknak a szülőknek kínál különleges megoldásokat, akik szeretnék, hogy gyermekeik később is jól hasznosítható ismeretekkel gazdagodjanak a nyári táborokban, és érdeklődnek a programozás iránt. Minecraft: alakítsd ki a […]